Bemutatkozott az AMD Radeon Pro 400-as széria

2016. október 29.
3.3331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A grafikus kártyák piacán most ismét egy csendesebb időszakban vagyunk, hiszen az AMD után az NVIDIA is bemutatta a népkártyáit, vagyis idén már kaptunk csúcsmodelleket, középkategóriás kártyákat és jól árasított "eSport" modelleket.

Az AMD és NVIDIA páros közül azonban a mobil fronton idén igazán csak az utóbbi húzta meg, hiszen a GTX 1000-es család kompaktabb változatai is iszonyú teljesítményre képesek, amire az AMD csak nemrég kezdett el válaszolni. Kevesen gondoltuk volna, hogy erre az új MacBook Pro modellekig kell várnunk, hiszen bennük debütál a nemrég hivatalosan is leleplezett AMD Radeon Pro 400-as család.

Bemutatkozott az AMD Radeon Pro 400-as széria - 2. kép

A 35W-os TDP érték alatt tanyázó kártyák közül névszerűen eddig csak a Radeon Pro 450, 455, és 460 került megemlítésre, de vélhetően később még erősebb kártyák is érkeznek. Szerencsére nem csak az Apple gépeiben találkozhatunk majd velük, hanem hamarosan a windowsos partnerek is elkezdik beépíteni a Polaris alapokon nyugvó új modelleket, melyek kapcsán az AMD komoly teljesítménybéli javulást is ígér.
2 hozzászólás

totyak

8 éve, 1 hónapja és 11 napja

Mobil grafikus chipek, meg a mobil processzorok annyira nem izgatnak, asztali pc-kbe szánt változatokba szeretnék versenyt látni. VGA terén erőlködik az AMD, de processzorok terén semmi. Talán jövő év első felében történik valami.

válasz erre

zender

8 éve, 1 hónapja és 12 napja

Mégse annyira gáz az új MBP.... mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaGargameth profilja