Bemutatkozik a programfejlesztőknek a következő Windows

2003. október 28.
1.4581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Bill Gates hétfőn mintegy hétezer programfejlesztő előtt ismertette a következő generációs Windows operációs rendszer eddigi fejleményeit.

A részvétel kulcsfontosságú a Microsoft számára, bár a Longhorn nevű szoftvert csak 2006-ban tervezik bevezetni a piacra. A mostani Los Angeles-i fejlesztői konferencia célja az operációs rendszerhez alkalmazásokat író fejlesztők tájékoztatása. Ahogy Adam Sohn termékmenedzser elmondta, a programozókra nem lehet csak úgy hirtelen minden információt ráborítani, majd szinte azonnali eredményeket várni, időt és bőséges információt kell biztosítani a fejlesztésekre.

A Longhorn egyébként éppen ezért nem az egyetlen bemutatkozó a konferencián, a kísérőanyagként adott DVD-n az operációs rendszer tesztváltozata mellett megtalálható a Whidbey kódnevű új Visual Studio.Net, és az legfrissebb SQL Server, mely jelenleg Yukon néven fut. A hivatalos közlés szerint a programozók így felkészülhetnek az Indigo .Net Framework, a WinFS fájlkezelőrendszer, és az Avalon grafikai reprezentációs megoldás lehetőségeinek kihasználására. Az elemzők szerint a Microsoft azt szeretné, hogy a Longhorn megjelenésekor már sok program képes legyen kihasználni a benne rejlő új lehetőségeket, de ez egyben a lefelé-kompatibilitás elvesztését is jelenti, ami operációsrendszer-frissítésre szoríthatja az eddigi rendszerével elégedett felhasználót.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

Shade

9 éve, 5 hónapja

Nem rémlik, hogy így nézne ki a windows most.

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

jupiterkiller666 profilja