Bemutatkozik az Iomega TV with Boxee médialejátszó

2011. január 06.
4.1791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az EMC leányvállalataként működő Iomega Corporation ma bejelentette az új Iomega TV with Boxee termékcsalád megjelenését.

A kényelmesen használható multimédiás hálózati eszközök a Boxee innovatív szoftverének használatával teszik elérhetővé a televízión a webes tartalmakat - sokezer kedvelt tévéműsort, filmet és más digitális szórakozási formákat. Az Iomega TV with Boxee ugyanakkor nagy teljesítményű hálózati eszköz is, amely a televíziót az otthoni hálózaton tárolt film-, kép- és zeneanyagok lejátszásának központi helyévé teszi. Az új Iomega TV with Boxee üzembe állítása azt jelenti, hogy többé soha nem kell felállnod a tévé elől az internet és az otthoni hálózat használatához.

"Az Iomega TV with Boxee az egyetlen olyan hálózati szolgáltatásokkal rendelkező médialejátszó, amellyel erőfeszítések nélkül a tévén élvezhetők a kedvenc webes tartalmak ugyanúgy, mint az otthoni hálózaton található anyagok" - mondta Jonathan Huberman, az Iomega elnöke. "A Boxee fantasztikus szoftverét használva az Iomega TV lehetőséget ad arra, hogy sokezer tévéműsort és filmet a saját időbeosztásának megfelelően nézhessen meg és több mint 150 alkalmazást használhasson kényelmesen a kanapéról. Aki egyszer megtapasztalta az Iomega TV with Boxee nyújtotta használati élményt, az utána már nem szívesen tér vissza a számítógéphez a digitális tartalmak és adatfolyamok fogyasztására."

A legjobb módszer a saját gyűjteményből vagy az internetről származó kedvenc videók tárolására és lejátszására. Az Iomega új, hálózatkezelésre képes internetes házi szórakoztató megoldása beépített vezeték nélküli kapcsolattal (WiFi) a lehető legtöbbet hozza ki a nagy felbontású tévézésből azzal, hogy kényelmesebbé teszi a legkülönfélébb tartalmak kiválasztását, lejátszását, tárolását és megosztását a weben egy sor népszerű alkalmazás (például VUDU, Crackle, Pandora, általános sugárzású médiatartalmak, kábelkapcsolat stb.) használatával. A felhasználó nyugodtan lazíthat a tévé előtt, miközben interaktív kapcsolatban áll nem csak a weben, hanem az otthoni hálózaton található tartalmakkal is - egy elegáns QWERTY távirányítót használva a nehézkes billentyűzet helyett. Ez alapjaiban változtatja meg a digitális szórakozást: gyakorlatilag minden elérhetővé válik a tévén az Iomega TV with Boxee használatával, amit csak le lehet szedni a netről vagy megvan az otthoni hálón.

A Boxee technológiájával az Iomega TV-n sokezer tévéműsor érhető el, csak végig kell böngészni az epizódokat például a CBS, NBC, Comedy Central, HGTV, Cartoon Network és egyéb adóknál. Megnézhetsz gyakorlatilag bármilyen téged érdeklő tartalmat, például sokezer filmet a VUDU interaktív médiaszolgáltatótól és más forrásokból, és élvezheted a zenék bőséges választékát anélkül, hogy akár csak felállnál a tévé elől. Az összes online tartalom tökéletes minőségben, 1080p felbontású HD-ben élvezhető (ha a tartalom rendelkezésre áll) a HDTV és az Iomega TV with Boxee együttes használatával.

Az Iomega TV with Boxee az eddig említettek mellett egy teljes funkcionalitású hálózati tárolómegoldás is, amely az EMC innovatív LifeLine operációs rendszerét használja és egy sor olyan alkalmazást, amely fejlett tárolási és biztonsági technológiákat kínál az otthoni felhasználók számára. Az EMC LifeLine szoftver egyaránt támogatja Windows, Mac és Linux számítógépek használatát is, így az Iomega TV with Boxee felhasználók kiélvezhetik azt a luxust is, hogy az otthoni hálózat összes gépét elérik a tévéről.

Az Iomega két változatban jelenteti meg az új eszközt: az Iomega TV with Boxee nem rendelkezik beépített merevlemezzel, ugyanakkor az Iomega TV with Boxee + Storage 1 vagy 2 terabájtos tárhelyet kínál az adatok számára. Mindkét modell a Boxee kényelmesen használható szoftverével használható és hálózati tárolási szolgáltatásokat is kínál.

Az Iomega TV with Boxee kényelmesen összeköthető a tévével a HDMI-csatlakozó vagy a kompozit video- és audiokimenet segítségével. Ugyanígy összeköthető a házi hálózat összes számítógépével, így az ott található video-, kép- és zenei anyagok kényelmesen megoszthatók, illetve az összes fájl egyetlen kézre eső helyen tárolható.

Mindkét modell kompatibilis az otthoni hálózat DLNA-eszközeivel és képes a WiFi (802.11n) használatára azért, hogy az egységet rugalmas módon a tévé mellé lehessen elhelyezni. Mindkét modell két-két USB-csatlakozóval rendelkezik a kiegészítő tárolók fogadására, így az Iomega TV with Boxee nem csak hálózati médiacenter, de otthoni központi tárolási megoldás is lehet.

A teljes 1080p-s lejátszásra képes Iomega TV with Boxee gyakorlatilag az összes mostani elterjedt kodeket és fájltípust támogatja, köztük a H.264, WMV, MKV és számos más szabványt.

Az Iomega TV with Boxee hozzásegíti a birtokosát a barátokkal való kapcsolattartáshoz azzal, hogy könnyen megoszthatóvá teszi a kedvenc filmeket, tévéműsorokat és webes videókat az Interneten vagy a saját otthoni hálózatukon keresztül. A felhasználónak elég csak gyorsan rácsatlakozni az eszközzel a közösségi hálókra, mint amilyen a Twitter, a Facebook és a Google Buzz.

A legjobb mégis az, hogy semmilyen rendszeres díj nem társul az Iomega TV with Boxee használatához. Ha az online tartalom ingyenesen elérhető az interneten, akkor az ingyen elérhető az Iomega TV with Boxee rendszerrel.

Az új Iomega TV with Boxee lelke az Intel Atom CE4100 processzor; ez biztosítja az internetes és sugárzott tartalmak lejátszásához szükséges magas teljesítményt. A CE4100 feldolgozási teljesítménye és audio-/videofunkciói teremtenek lehetőséget az új Iomega TV with Boxee multimédiás funkcióinak felhasználására.

"A Boxee platform egyre több, a nappaliba szánt eszközbe kerül bele, az Iomega TV with Boxee pedig különösen vonzó sok felhasználónk számára, mint mindentudó szórakoztató- és tárolóeszköz" - mondta Avner Ronen, a Boxee ügyvezetője és társalapítója. "Az Iomega globális elérése és elismert márkaneve miatt izgalmas feladat volt együtt dolgozni a céggel azért, hogy új felhasználókhoz juttathassuk el a Boxee használati élményét a világ minden táján."

Wilfred Martis, az Intel Digital Home Group kiskereskedelmi értékesítésicsatorna-szakértője és vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Az Iomega TV with Boxee egyedi és nagyon izgalmas tévézést tesz lehetővé azzal, hogy az internetes tartalmak és alkalmazások széles választékát közvetlenül a televíziókészülékről lehet elérni. Ehhez megnövelt feldolgozási teljesítményre és kiemelkedő audiovizuális funkciókra van szükség, mi pedig büszkén mondhatjuk el, hogy az Iomega az Intel Atom CE4100 processzort választotta ennek a forradalmi terméknek a megvalósításához."

Az új Iomega TV with Boxee és az új Iomega TV with Boxee + Storage termékek várhatóan februárban kerülnek forgalomba az egész világon. Az Iomega TV with Boxee ára 229,99 dollár, az Iomega TV with Boxee + 1TB Storage 299,99 dollár, az Iomega TV with Boxee + 2TB Storage pedig 349,99 dollár lesz. (Az árak javasolt viszonteladói árak az Amerikai Egyesült Államokban.)

Az Iomega TV with Boxee termékekre (regisztráció mellett) három év korlátozott jótállás vonatkozik.

Bemutatkozik az Iomega TV with Boxee médialejátszó - 2. kép


Bemutatkozik az Iomega TV with Boxee médialejátszó - 3. kép


Bemutatkozik az Iomega TV with Boxee médialejátszó - 4. kép

5 hozzászólás

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 7 napja

szerintem azt nem lehet

válasz erre

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 7 napja

Azt viszont nem látom át, hogy erre rá tudom kötni a tévéjelet is esetleg és innen irányítom? Vagy az már sok lenne?mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 7 napja

amiben van vinyó általában az zúg a hülye ventikmiatt

válasz erre

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 7 napja

Nekünk a upc box kegyetlen hangosan búg. Érdekelne, hogy ez is búg-e...

válasz erre

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 7 napja

Ez K*RVA JÓÓÓÓÓ!meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja