Bemutatkozik a Trinity APU-hoz készített új Asus F2A85 alaplap-család

2012. szeptember 26.
2.1201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus bejelentette az AMD A85X lapkakészletre és FM2-es foglalatra épülő, az AMD második generációs gyorsított feldolgozóegységeihez (Accelerated Processing Units, APU) készült új alaplapcsaládját, az F2A85 sorozatot.

Az újgenerációs APU kiemelkedő teljesítményt, fejlettebb játék- és multimédiás élményt kínál. Az APU-ba az AMD Radeon HD 7000 sorozatú grafikus feldolgozóegysége (GPU) került, amely a fogyasztás és a grafikus teljesítmény remek arányát kínálja, emellett az AMD Eyefinity technológia támogatásával akár három külön képernyőkimenetet is meghajtva hihetetlenül magával ragadó vizuális élményt képes kínálni. Egy külön grafikus kártyával elérhető a "dupla grafika" (Dual Graphics) mód is, amivel még tovább fokozható a grafikus teljesítmény - így a jövőbeli bővíthetőség miatt sem kell aggódni.

Az F2A85 sorozatú alaplapokat rengeteg exkluzív Asus-funkcióval szerelték fel, hogy a vásárlók a lehető legtöbbet hozhassák ki az APU-ból. Ide tartozik a Dual Intelligent Processors 3 (DIP3) funkció, az új, a rendszerben akár 65%-os energiamegtakarítást elérni képes DIGI+ tápellátás-vezérlés, az integrált grafikát akár 17 százalékkal javító GPU Boost, a problémamentes használatot segítő USB BIOS Flashback eszköz és a multimédiás élményt tovább fokozó Remote GO! funkció.

Az Asus APU alapú alaplapjainál új funkció az Asus exkluzív Dual Intelligent Processors 3 szolgáltatása, amellyel a felhasználók páratlan részletességgel avatkozhatnak be az APU tápellátásának felügyeletébe. A DIGI+ tápellátás-vezérlés két digitális feszültségszabályzóval javítja a rendszer hatékonyságát és stabilitását, emellett rendkívül precízen hangolhatóvá teszi az APU és a DRAM tápellátását. Szintén a DIP3 része az EPU (rendszerszintű energiatakarékossági funkció) is, amellyel 65%-os megtakarítás érhető el, illetve a TPU (TurboV feldolgozóegység), amely egyetlen kattintással automatikusan hangolható a rendszer a teljesítmény fokozásához. A grafikus teljesítményt javítja a GPU Boost funkció is, amellyel az integrált GPU teljesítménye egyszerűen növelhető akár 17%-kal is. Az innovatív, egyetlen pontból mindent elérhetővé tévő szoftver az UEFI BIOS és az AI Suite II szerteágazó funkcióit hozza közelebb és teszi kényelmesen használhatóvá.

Az F2A85 sorozatú alaplapok eszköztárában megtalálható az USB BIOS Flashback is, ami a lehető legkényelmesebb módszer a BIOS átírására: csak be kell dugni egy USB flash-meghajtót, amelyiket az új BIOS fájl található, majd 3 másodpercig meg kell nyomni a BIOS Flashback gombot úgy, hogy a tápegység már csatlakoztatva van. Az UEFI BIOS ezután automatikusan frissül. A felhasználók még akkor is használhatják ezt a funkciót, ha az egyes hardverelemek, például az APU vagy a DRAM nincsenek behelyezve az alaplapba. Az Asus emellett egy új DirectKey funkciót is kínál, ami azt jelenti, hogy a BIOS egy dedikált gomb megnyomásával közvetlenül is elérhető, nincs szükség a Delete nyomkodására. Ha a felhasználó már bejutott a BIOS-ba, akkor ott egy intuitív és felhasználóbarát UEFI BIOS fogadja - egy olyan teljeskörű BIOS-megoldás, amely még tovább javítja a felhasználói élményt.

Az APU-kat úgy tervezték, hogy jobban szolgálják az otthoni szórakoztatást. A Remote GO! funkció még ennél is tovább menve azzal is bővíti a multimédiás élményt, hogy vezeték nélküli kapcsolatot használva, a meglévő LAN-kábel és útválasztó-beállítások alkalmazásával összeköti a PC-ket, táblagépeket, okostelefonokat, tévéket. A felhasználók lejátszhatják a PC-n található multimédiás tartalmat a DLNA-kompatibilis eszközökön, az otthoni mobileszközöket használva bárhonnan hozzáférhetnek a számítógépükhöz, illetve kényelmesen továbbíthatnak fájlokat a csatlakoztatott számítógépek és mobileszközök között. A szolgáltatást használva akadálymentes multimédiás környezetet építhetnek ki egy futurisztikus, összekapcsolt életstílus megvalósításához három hasznos funkcióra - a DLNA médiaelosztóra, a távoli íróasztalfelület-elérésre és a fájltovábbításra - építve.

Bemutatkozik a Trinity APU-hoz készített új Asus F2A85 alaplap-család - 2. kép

2 hozzászólás

rDAVE

12 éve, 6 hónapja és 1 napja

Vendég írta:
Ebbe egy 16gb, meg egy GTX660, aztán egy időre rendbe is leszek.mosolygó smiley
Nvidia és FM2? Én nem látom sok értelmét. mosolygó smiley
Ebbe felesleges a VGA vagy pedig egy AMD 7000-es kell, mert azzal összedolgozik az APU. Egyéb esetben szerintem nem éri meg ilyen foglalatot használni.

Amúgy épp múlt héten kerestem rá, hogy mikor jön az új APU foglalat, mert erősen gondolkozom rajta. mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 2 napja

Ebbe egy 16gb, meg egy GTX660, aztán egy időre rendbe is leszek.mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja