Bekeményít az EU - Milliárdos csekk a Microsoft-nak

2008. március 02.
1.6021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Visszaeső! - Akár ilyen jogcímen is postázhatnák a redmondi cégóriásnak azt a büntetési tételt, melyet nem rég szabott ki rá az Európai Unió versenyhivatala.

A számla végösszege, az utolsó, csekély 900 millió eurós tétellel együtt immár 1.7 milliárd euróra rúg, amely rekord méretű büntetési tétel mind az államközösség, mind pedig a vállalat történetében. A Microsoft - bár különösebben nem hadakozik a döntés ellen - azt állítja, már korábban eleget tettek az uniós követeléseknek.

Az EU újabb büntetést szabott ki a Microsoft-ra, mert az nem tett eleget korábban kirótt kötelezettségeinek. A majd 500 millió eurós csekk még 2004-ban lett kiállítva a vállalat nevére. Az akkori ítélet szerint a Microsoft visszaélt monopóliumával, és ez homlok egyenest ellenkezik az EU trösztellenes szabályaival. Akkor kötelezni próbálták a Microsoft-ot, hogy adjon ki egy Media Player nélküli XP-változatot, más szoftverek korlátozását elkerülendő, de mivel ennek a Microsoft nem tett eleget, így jött az újabb, 280 milliós büntetés, melyhez a most kiszabott 900 millió euró is hozzáadódik.

Nem rég egy újabb kereset indult a Microsoft ellen, melyet az Opera Software nyújtott be. Azt sérelmezik, hogy a Microsoft hozzárendeli a Windows-hoz az Interner Explorert. Ha az Eu következetes, akkor ezért is megrója majd a céget, hiszen ez az eset kísértetiesen hasonlít az előzőre.
1 hozzászólás

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 10 napja

Ez de szívás!!!!!!!!!!!!!!!!!!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljadrift3r91 profiljagery1113 profiljamarco profilja