Bejelentették az Oculus Quest 2-t - erősebb és olcsóbb lett az elődjénél!

2020. szeptember 16.
66.0671
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Facebook égisze alatt működő Oculusról igazából nem nagyon hallani mostanság, az Oculus Quest óta konkrétan néma csendben van a cég, ellenben ma végre megtörték a némaságot, hiszen bejelentették az Oculus Quest 2-t.
 

Az új virtuális valóság headsetről azt kell tudni, hogy az előző iteráció 571 grammos súlyához mérten itt már 503 grammos súlyról szól a fáma, viszont hardveresen erősödik a dolog, merthogy a Qualcomm Snapdragon XR2-es chipsetjét integrálták a masinába.

Továbbá alapvetően 64 GB-os tárhelyet ültettek be, ugyanakkor ha hajlandóak vagyunk egy picit jobban kinyitni a pénztárcánkat, akkor ez 256 GB-ra duzzadhat. Itt eltérő árcédulák vannak, mivelhogy előbbi esetében 299 dollárt kérnek el (kb. 91 ezer forint), utóbbinál 399 dollárt (kb. 122 ezer forint).

6 GB RAM muzsikál továbbá a készülék szívében, illetve ami a kijelzőt illeti, egy LCD megoldással működő, 1832x1920-as panelről van szó. Első kézből 72 Hz-es lesz a képfrissítési ráta, ugyanakkor Zuckerbergék állítása alapján a premier után jönni fog az update, miáltal ez 90 Hz-re evolválódik.

A kontroller része is kap egy vérfrissítést, ahogyan az alábbi videóban azt láthatjátok, és bár az előrendelések már élnek, a megjelenés pedig október 13-ától várható, de a magyarok kimaradnak egyelőre a mókából.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

petrovicsz

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Amíg nagy kábelek szelik át a szobákat, addig nálam ezek a VR cuccok nagyon felejtősek.

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Szerintem még ez is nagyon sok érte.

válasz erre

fighterlaci

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Mondjuk ez már nem olyan rossz ár.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Imperator profiljanurbanu profiljamarco profiljaWickedSick profiljagery1113 profilja