Beindult az Nvidia

2008. augusztus 01.
1.7661
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Úgy néz ki kezd eldőlni a végeláthatatlan harc az Nvidia és a többi videokártya család között.

Neveket direkt nem említenék. Persze győztest soha nem fogunk majd kikiálltani, hiszen ha az egyik jár elől, akkor a másik lemásolja és fordítva. De pillanatnyi nyertesek mindig vannak és lesznek is és ahhoz azonban kétség sem fér, hogy az utóbbi időben az Nvidia háza táján valami nagyon megmozdult. Mintha minden létező újítást ami van most vetnének be, ezzel is emelve az Nvidia dicsőségét.

Nem is olyan régen jelenették be az olyan Nvidia kártyákat, amelyek a Physix technológiát is támogatni fogják. (Most nem nyitnék vitát arról, a physix technológia honnan származik.) Hogy ebből mi előnye származik a játékosoknak? Nos, az Nvidia szerint a játékmenetben és a realitásban mindenképpen lényegesen nagyobb változások eszközölhetőek majd. A játékmenetbeli különbség nekem sem volt tiszta, azonban az Nvidia ezt úgy kommentálta, hogy a fejlesztők ezentúl olyan játékmeneteket is kivitelezhetnek, ami eddig physix támogatás nélkül nem ment volna. Érdekes...

Azonban itt még nem állt meg az Nvidia szekér, hiszen új processzorokat terveztek az új sorozatú kártyáikhoz is, amelyek ismét új dimenziót nyitnak majd. A Geforce 9-es szériából három ilyen kártya már el is érhető, ezek a 9500GT. a 9800GT és a 9800GTX+ (utóbbi láthatóa képen is). Mindegyik támogatja a physix technológiát és különböző árkategóriákban kaphatóak. Természetesen az ár és teljesítmény arány nyomon követhető. Akár mi is jön még ki az Nvidiától, a harcok és a fejlesztések csak nekünk játékosoknak jók és ez a lényeg.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 24 napja

A harcok mindigis a játékosoknak lesznek jók röhögő smiley Egyébként sokan úgy tartják, hogy a 9 ezres széria ugyanaz, mint a 8 ezres, csak a név változott. A 8800GT és a 9800GT órajelekben megegyezik, ahogy a 9500GT a 8500GT-vel is. A 9600GT vs. 8600GT-vel már nem vagyok így, mert tapasztalataim nem ezt mutatták. A PhysX támogatás mindenképp jó ötlet volt.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja