Batman: Arkham City: A Sötét Lovag túl erős lenne?

2011. március 08.
4.8371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Amikor Batman alakja kibonatkozik a sötétből és valami észbontóan nagy szöveggel reagál a ránk támadó banditák utolsó mondatára, akkor azt mondjuk: "A mindenségit!" Amikor egy szaltóval cicomázott rúgással leteríti a gazfickókat, majd elegánsan kiegyenesedik, azt mondjuk: "Azta!" Amikor pedig egy ökölcsapással utat nyit magának valamelyik falba és angolosan távozik, akkor valami olyasmit hebegünk, hogy: "Ööö..." mert bizony úgy tűnik, Sötét Lovagunk Arkham Asylum-os kalandja óta szemmel láthatóan több C-vitamint fogyaszt - a Rocksteady tagjaival mintha kissé elszaladt volna az a bizonyos hátas.


kép'>Batman: Arkham City: A Sötét Lovag túl erős lenne? - 2. kép

A nagysikerű játéksorozat folytatásában Batman az eddiginél valamicskével határozottabb fellépésű figura lesz, legalábbis erre következtethetünk faltörő kost megszégyenítő mozdulatából, mellyel már a trailerben is találkozhattunk.
A Rocksteady állítása szerint Batman legalább egy dologban mindenképp gyengébb lesz, mint az előző részben.
Dax Ginn, a Rocksteady marketing menedzsere elárulta, Batman Detektív-nézete (Detective-vision), mely a körülöttünk lévő világot kékbe borítja, s kiemeli a számunkra jelentőségteljes dolgokat - egyebek közt az ellenségeket és fegyvereiket, ujjlenyomatokat, stb. - Arkham City-ben kevésbé kihasználható lesz.
Ezt azért tartják hasznosnak a készítők, mert meglátásuk szerint a játékosok olyan gyakran alkalmazták a szóban forgó nézetet a Batman: Arkham Asylum során, hogy "ezáltal nem fordítottak elég figyelmet a játék szépségére". Azt szeretnék elérni, hogy kevesebb szerep jusson ennek az alkalmatosságnak; már egy időzítő gondolata is felmerült. Ki is próbálták, de az eredmény nem volt elég "Batman-es". Mi az, hogy lemerül?! "Batman nem készítene ilyen eszközt" - jegyezte meg Ginn. - "Áh, Batman jobb elemeket használna ilyesmihez."
Ginn nem tért ki arra, konkrétan mi tartaná vissza Sötét Lovagunkat a Detektív-nézet használatától, de elképzelhető, hogy az ellenségek fogják valahogy zavarni a jelet.

Batman: Arkham City: A Sötét Lovag túl erős lenne? - 3. kép

Hogy mi fogja még ellensúlyozni Batman erejét, egyelőre nem tudni. Az ellenségek lesznek-e okosabbak, vagy a híres "Bat-utility belt"-ből metszenek le néhány zsebet? Akárhogy is legyen, Batmannek mindig is egy halandónak kell maradnia - egy rettegett, rendkívül elhivatott halandónak -, s eme jellemvonását az Arkham Asylum kifogástalanul tükrözte: Batman-t elkalapálták, szembesült önnön rémálmaival, stb., egyszóval tapasztalhattuk, hogy a legenda egy hús-vér ember, egy romantikus hős, és nem egy érzéketlen leveskocka.
Batman csak a viccben tudott repülni, amit apáink oly sokszor és oly pontatlanul adtak elő nekünk, miközben villájukkal a spagetti-tésztát piszkálták. A képregényben, rajzfilmekben/filmekben nem, se másmilyen feldolgozásban. Ám, minthogy a világ ezúttal "kint" van, s a végeláthatatlan utcákon kell igazságot osztanunk, Batmant hathatósabb siklási képességgel kellett ellátni, hogy tetőkről, tornyokról leugrálva is viszonylag nagy távolságokat tehessen meg a levegőben. (Mi több, helikopterekre is felkapaszkodhat majd, ha le tud inteni egyet.)

Batman: Arkham City: A Sötét Lovag túl erős lenne? - 4. kép

A korábbi résszel szemben Batman itt nem plasztikbombával vág majd utat magának az omladozó falakban - puszta kézzel üti át azokat. Igaz, némely játékos destruktív ösztöneit ezzel valamelyest kielégíti, azonban hősünk ezáltal egy fokkal közelebb kerül Supermanhez, vagy ahhoz a Chuck-tudodkihez, akinek a nevét nem mondhatjuk ki...
A Batman: Arkham City idén ősszel jelenik majd meg, PlayStation 3, Xbox 360 és PC platformra.

Batman: Arkham City: A Sötét Lovag túl erős lenne? - 5. kép

1 hozzászólás

Braddock

9 éve, 8 hónapja és 21 napja

Az ököllel való fal átütés valóban nem volt a legjobb ötlet ám ellenben nagyon látványos!

válasz erre
Batman: Arkham City
6.490 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt