Bányász kártyákkal bővíthet az NVIDIA

2017. június 17.
4.7291
petike737 profilja, adatai
petike737
A Bitcoin továbbra is egy sokak számára nem teljesen tiszta dolog, de az egyre magasabb árfolyam bűvöletében sokan szeretnének elkezdeni "bányászni", ami bizony jó üzlet a hardvergyártóknak is, hiszen viszonylag erős hardverekre van szükség a jó teljesítményhez.

Az alaplapgyártók piacán már találkozhatunk kifejezetten bányászos ajánlatokkal, nemrég pedig egy kínai oldal szellőztette meg az NVIDIA terveit. Felbukkant néhány elég rossz minőségű kép egy átdolgozott GTX 1060-ról, melyet állítólag egy még erősebb változat követhet, ami a GTX 1080-ra épül.

Bányász kártyákkal bővíthet az NVIDIA - 2. kép

Az igényeknek megfelelően a kártyákat a lehető legvékonyabbra tervezik, így a csatlakozások mellett az aktív hűtés is hiányzik róluk. Az árazásról és megjelenésről nincs konkrét információ, de az online valuta körüli trendeket elnézve ez még csak a kezdet lehet a gyártók részéről.
8 hozzászólás

1000feri

1 éve, 3 napja

Eddig csak arról hallottam hogy valami a bányász béka se....alatt van.

válasz erre

Bvektor

1 éve, 3 napja

WarriorAutobot írta:
Hmm... lehet nekem is el kellene kezdenem?
Egy korrekt géppel milyen gyorsan tudok bányászni vajon?
Próbáltam én is itthon de gaming PCvel nem igazán éri meg Villanyszámla után egy húzott 970 (22MH/s) kb egy ezrest hoz 24óra bányászattal. Viszont mikor bányászik akkor egyáltalán nem tudod használni. Teljes 100%os terhelés, az egeret alig lehet mozgatni.

válasz erre

WarriorAutobot

1 éve, 3 napja

Hmm... lehet nekem is el kellene kezdenem?
Egy korrekt géppel milyen gyorsan tudok bányászni vajon?

válasz erre

Bvektor

1 éve, 4 napja

Nem teljesen semmiből de majdnem igen
Röviden egyszerűen(ahogy én tudom): a crypto pénzek egy algoritmus eredményei. Ha te futtatod azt az algoritmust akkor igen a semmiből lesz pénz. Persze azért ez se teljesen semmi, mert valamin futtatnod kell azt ami még áramot is fogyaszt.
Az, hogy lehet-e belőle gyorsan, nagy pénzt csinálni viszonyítás kérdése. Egy RX580 úgy 3-4 hónap alatt visszahozza az árát (amennyiben korrekt áron találsz). Ebből következően utána 3-4 hónap alatt ki tudsz bányászni magadnak ~75-100k-t.
Természetesen ennél sokkal több tényező van, és lényegesen bonyolultabb a dolog, de egyáltalán nem véletlen, hogy emberek 10-20 100ezres kártyát vesznek kilowattos tápokkal csak bányászatra.
Az üzlet komolyságát jelzi az is, hogy már maga az NV rájött, hogy ez egy komoly vevőkör és megéri csak nekik készíteni kártyákat.
Ez talán egy jobb kép róla: itt

válasz erre

nefaria

1 éve, 4 napja

Ezt az egész bitcoin dolgot én sem értem. És most sem lettem okosabb.

válasz erre

Eltohn

1 éve, 4 napja

Teljesen kínai nekem ez az egész. A semmiből lesz pénz?

válasz erre

totyak

1 éve, 4 napja

Én meg azt sem tudom mi fán terem ez a bányászkodás. Gondolom ebből sem lehet gyorsan nagy pénzt csinálni.

válasz erre

Bvektor

1 éve, 4 napja

Csak aztán legyen is belőle elég. Nem is a Bitcoin okozza a problémát, hanem az Ethereum láz megy most.
Lassan nem lehet gaming kártyát kapni mert mindet megveszik a bányászok... RX470-480-570-580-at nem is tudom mikor láttam utoljára, de már a 1070ek is kezdenek szűken lenni. Beindult az Ethereum láz most kell lépni a gyártóknak is. Bitcoinra már vannak speciális bányász gépek oda már nem kell annyira GPU, de az újaknak még elkélne.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaXelosz profiljaVis Major profiljaWarriorAutobot profiljaszattila profiljagery1113 profiljawazko profiljaturatur profiljaLaci721 profiljaBvektor profilja