Bankot rabolt az interneten keresztül egy cseh rokkantnyugdíjas

2004. április 23.
1.3731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Több mint másfél millió koronával, azaz több mint 12 millió forinttal könnyítette meg nem egészen egy év alatt néhány európai és amerikai bankszámláit egy fiatal cseh rokkantnyugdíjas.

A dél-morvaországi rendőrség közlése szerint a fiatalember, akit a múlt hét végén a hatóságok már letartóztattak, sikeresen feltörte több európai és amerikai bank számítógépes rendszerét, majd a pénzintézetekben található számlákról levett pénzzel rendszeresen rendelt magának elektronikus készülékeket, számítógépeket, filmeket, de lakberendezési tárgyakat és költséges kirándulásokat is.

A tavalyi év folyamán például négy alkalommal látogatott el Izlandra, ahol saját szavai szerint mindig nagyon jól érezte magát, s az ottani éghajlat állítólag az egészségének is kedvezett.

Számítógépének felszereltsége és "tudása" a közlemény szerint a rendőrségi szakértőket is meglepte. A fiatalember azt mondta: amióta rokkant nyugdíjas, gyakorlatilag minden idejét számítógépezéssel tölti. Azt állítja, hogy "nem volt nagy tudomány" feltörni a bankokat, s hogy mindenre saját maga jött rá, nem volt bűntársa. A férfit jelenleg Brünnben tartják fogva. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár nyolc év börtönbüntetést is kaphat.
1 hozzászólás

italianman

7 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nem tudom abba hagyni a nevetést;de amint elolvastam;hogy fiatalember azóta már nem.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

iPet profiljakylx profiljaGnoresz profiljarDAVE profiljaYanez profiljasony1515 profiljadarkomen profilja