Az Xbox 360 Slim esetében nem kell félnünk a Red Ring of Death-től

2010. június 18.
18.7771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az Xbox 360 tulajdonosok egyértelmű rémálma a Red Ring of Death, avagy amikor a konzol LED kijelzője nem a megszokott zöld, hanem vörös színben pompázik, jelezvén, hogy a doboz belsejében sivatagi forróság van, a baj pedig olyan méretes, hogy a problémát csak szervizben tudják megoldani.
 

A kis hazánkban vörös halálként is emlegetett "Xbox 360 rémálom" azonban úgy tűnik, hogy hamarosan már nem fog gondot okozni a felhasználóknak, legalábbis eddig ismert formájában nem, a Microsoft ugyanis a konzol Slim változatából egyszerűen kiszedte a piros LED-eket.

Aki úgy gondolja, hogy ezzel azt szeretné jelezni a cég, hogy masinájukkal a jövőben minden rendben lesz, és meghibásodási arányuk lényegesen lefelé redukálódik az átalakításoknak köszönhetően, az téved. A piros vészjelzés ugyanis csak kikerült a dobozkából, ettől pedig azok a hibák, amik előidézték ezek kigyúlását, még előfordulhatnak, csak éppen nem vörös fényeket látunk majd, hanem valami másmilyen, a cég által egyelőre nem tisztázott módon közli velünk a szerkezet, ha valami komoly gondja akad velünk. Van egy nagyon jó magyar mondás erre a helyzetre, amelyik a salakanyag és a pofon drámai kapcsolatáról szól, de azt inkább hadd ne írjuk most le... Értelmetlen látszatintézkedés.
19 hozzászólás

richie8

6 éve, 11 hónapja és 17 napja

Végülis a problémát a gyökereknél kell megszüntetni, ha nincs piros led a gépben, nincs RRoD sem

válasz erre

rDAVE

8 éve, 11 napja

Imádom ezt a logikát. Egyébként soha nem értettem miért nem javították gyorsabban ezt a hibát. A Slim elég megbízható lett, de mi tartott eddig? A Jasper alaplap is már igen jó volt, de azok is képesek behalni, mert gondolom a hűtés is eleve el volt rontva.
Egyből rámehetek volna a hűtés újra gondolására a Microsoftnál, mikor tömegesen jelentkezett ez a probléma.

válasz erre

Kekmedve

8 éve, 8 hónapja és 10 napja

Nagyszerű!

válasz erre

Vendég

8 éve, 8 hónapja és 10 napja

Vendég írta:
A bátyámnak régi 360-as volt és 30 perc után behaltt!
Uhh az kellemetlen!

válasz erre

Vendég

8 éve, 8 hónapja és 10 napja

A bátyámnak régi 360-as volt és 30 perc után behaltt!

válasz erre

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 8 napja

Sziasztok!.
Én nem rég vettem slimet . tökéletesen működik kifogástalan , egy gondja hogy beszokott fagyni a képernyő és utána ha ujrainditom jó lesz ez így naponta 2-3szor előfordul !. szerintetek mi lehet a gond?

válasz erre

Vendég

9 éve, 4 napja

Nekem 1.5 évig volt Arcade gépem sajna nélam is jelentkezett a vörös halál haveromnak pedig a régebbi típusú premium gépén jelentkezett az E74
A fenti sorokat olvasva viszont jókat mosolyogtam mert mindenki megnyugodhat hogy a slim verziónál nem fog jelentkezni a 3 piros ledeshez hasonló hiba mivel úgy néz ki hogy a microsoft tanult a hibáiból és kapott overheat protection-t ami megakadályozza hogy a ventillátor meghibásodása esetén hasonló túlhevülés történhessen mint a régebbi szériáknál.
Külön meg kell jegyezni azt is hogy az új 360 Slim már nem tartalmaz külön GPU-t mivel ennek szerepét a központi egységbe épített 35nm en készült GPU mag veszi át (ami jóval kevesebb hőt termel) és aminek hűtéséről egy elég jó cooler master hűtő gondoskodik.
Aki viszont félti a gépét az esetleges túlmelegedésektől az nyugottan ragaszdgathat bármelyik PC üzletben megvásárolható RAM hűtőbordákat a SLIM IC-ire javascriptetHTML1(

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 21 napja

Vendég írta:
Nekem 2 hete van meg és el is romlott beadta a jackpotot
Az gyors volt!

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 21 napja

Nekem 2 hete van meg és el is romlott beadta a jackpotot

válasz erre

Vendég

9 éve, 7 hónapja és 1 napja

Nekem még az Xbox 360 Premium Pack van meg (A régi Xbox). 3 éve megvan, naponta 4-5 órát megy (Nem egyfolytában) és még nekem soha nem volt Red Ring of Death. Szóval nekem valahogy soha nem melegszik.

válasz erre

DNS

10 éve, 5 hónapja

Előnyben az indiánok? Mármint ha az Xbox ezentúl már csak füstjelekkel kommunikál...

válasz erre

Shadow

10 éve, 5 hónapja

GAR írta:
Nekem a 360 halt be 3 év után, de pár nap alatt kicserélték. A PS3-mal még nem volt gondom nekem sem. Az már más kérdés, hogy 2-3 hónap alatt többet fagy, mint a 360 3 év alatt.
az attol függ hogy mien selejt a modell mert van akinek az xboxa egy csomoszor rdr-ezik vagymi van akinek még soha
van akinek a ps3-ma fojton vagy és van akinek soha

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Minden hír, videó és cikk
E3 2010
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Robi022 profiljaVis Major profilja