Az Xbox 360 lenyomta a Nintendo Wii-t Japánban

2008. szeptember 17.
2.4411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Ahogyan Dávid legyőzte Góliátot, ama szentírás szerint, annak mintájára a redmondiak is felül kerekedtek a nipponi konzolóriáson, még ha csak egyetlen hét erejéig is tették mindezt.

A globális Xbox 360 árcsökkentési hullám a japán szokásokra/konzolvásárlási rutinra is rányomta bélyegét. Asztali konzol fronton arrafelé szinte a lehetetlennel határos elképzelés, hogy bárki is lenyomja az über-sikeres Nintendo Wii masináját eladásokban. A "csoda" megtörtént, s lőn kaján vigyor a Microsoft vezetőinek szája szélén.

Az Xbox 360 meghódította Japánt. A túlzásokkal operáló hírszerkesztő most kicsit visszavesz a lendületből és megpróbál tényszerű lenni, majd számokkal támasztja alá a történteket. A szeptember 8.-a és 14.-e közötti héten a Microsoft sikeresen túladott nem kevesebb, mint 28,681 darab Xbox 360 konzolon Japánban. Állak a padlón? Akkor tessék visszapattintani, még nem végeztünk.

Ez a szenzációs meglódulás elég volt ahhoz, hogy még a jónevű, best seller masinát is leiskolázza az említett időszakban, amelyből ezúttal mindössze 27,057 példány füstölt ki az üzletekből. A redmondiak hirtelen jött sikere két dologgal magyarázható, nevezetesen az árcsökkentéssel, amely az összes, piacon lévő modellt érintette, valamint a Square Enix-féle Infinite Undiscovery-vel. Egy régen várt J-RPG és térdre hull az ország.

Az Xbox 360 így elérte a 717,275 eladott darabszámot a csöppnyi szigetországban, araszol szép lassan az első millió felé. A PlayStation 3 fogyására nem volt különösebb hatással a nagy roham, belőle 8,050 darab kelt el, ugyanezen idő alatt, 2-3 ezres diferenciával ott ez a heti sztenderd. Hihetetlen, hogy az ezt megelőző héten még csupán a szégyenletes 1,044 darabos fogyás állt a redmondi masina neve mellett. Így kell feltörni!

Most a lehetetlennel határos Xbox 360-at találni azon helyeken, ahol eddig csupán a por lepte őket, hosszú heteken keresztül. Az adatok az Enterbrain-től származnak, a Media Create adatai a megszokottak szerint, pénteken lesznek közzé téve.
2 hozzászólás

FutuRetrO

12 éve, 10 hónapja

Majdnem biztos, hogy nem fog így maradni..., bár a PSP-nél is meglepődtünk, amikor a Monster Hunter után nem akartak lejjebb kúszni az eladási adatai. Meglátjuk. Talán még egy-két hétig érződik majd, aztán lecseng a téma, bár több J-RPG is érkezőben van a gépre és persze most minden korábbinál olcsóbb is a hardver. Nehéz megjósolni, hogy ez meddig fog kitartani.

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja

Valyon meddig tart ez a felángolás, vagy így is fog maradni?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljanurbanu profiljagery1113 profiljaM.O.R.P.H. profilja