Az úttörő RLX abbahagyja a pengeszerverek gyártását

2004. december 28.
1.8311
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az RLX Technologies, a pengeszerverek gyártásának úttörõje bejelentette, hogy felhagy a hardvertermékek gyártásával, és egyben elbocsátja dolgozóinak 80 százalékát.

Néhány évvel ezelőtt az RLX volt az a kis vállalat, amely először hozott forgalomba keskeny, praktikusan elhelyezhető és rendszerbe állítható, kiváló ár/teljesítmény mutatójú úgynevezett pengeszervereket. A cégnek azonban úgy tűnik, hogy nem sikerült kiaknáznia kezdeti előnyét, így mára a nagyok, vagyis az IBM és a Hewlett-Packard meghódították a piac nagy részét.

A cég vezetése ezért most úgy döntött, hogy beszünteti a hardvergyártást, 113 dolgozójából 88-at elbocsát, maradék 25 fős munkaerejével pedig kizárólag Control Tower nevű szervermenedzselő szoftverére összpontosít. Az RLX-nek azonban így sem lesz könnyű dolga, mivel a konkurens gyártóknak megvannak a saját menedzselő szoftvercsomagjaik, amelyeket pengeszervereikkel együtt forgalmaznak.

Doug Erwin, a vállalat vezérigazgatója bízik abban, hogy a fogyasztók közül sokan az ő terméküket fogják választani, mert szerinte jelenleg a Control Tower a legjobb elérhető ilyen típusú alkalmazás a piacon. Hozzátette, hogy már eladott pengeszervereikhez természetesen ezentúl is biztosítják majd a megfelelő terméktámogatást.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja