Az USA-ban az e-mailek 83 százaléka spam

2004. május 25.
1.4011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy friss felmérés szerint a spam-től leginkább szenvedő USA-ban az elektronikus levelek 83 százaléka kéretlen "szemétposta", de számuk az Egyesült Királyságban is eléri az 53 százalékot.

A MessageLabs áprilisban 840 millió e-mailt vizsgált meg átfogó felmérése során, és adatai alapján a spam 97 százaléka öt területre irányult, az USA és Anglia mellett Németországba, Ausztráliába, és Hong-Kongba. Mark Sunner, a MessageLabs technológiai vezérigazgatója szerint az adatok nem sok jót sejtetnek a technológiailag gyorsan fejlődő országok számára.

Ugyan jelenleg az USA a legsúlyosabban érintett, az Egyesült Királyságban igen gyorsan emelkedik a szélessávú hozzáférések száma, így könnyen meglehet, hogy az év végére ott is hasonlóan alakulnak az arányok. Ezt támasztja alá egy olyan 10 éve működő angol cég beszámolója, akik hét éve rendelkeznek weboldallal. A Vbug nevű vállalat egyébként a Microsoft beszállítója is, és az elmúlt hónapban 720 ezer e-mailt kapott, ezek 99,84 százaléka spam volt. Graham Parker, a Vbug vezérigazgatója szerint a típusproblémának nevezhető helyzetre nem tudnak valódi megoldást, mivel minden spam-szűrő szoftver magában hordozza egy valós e-mail kiszűrésének lehetőségét, amit viszont a cég nem engedhet meg magának.
1 hozzászólás

kpal

7 éve, 17 napja

ma is sok szemetet kapok

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaiPet profiljaManiac profiljagery1113 profilja