Az unió a .eu-val indul harcba az internetért

2004. október 18.
1.5071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Európai Unió megállapodott a .eu domainvégződés kezeléséről, így 2005-től a vállalatok már igényelhetik az új címeket, az unió ezzel csökkentheti a .com és .org végződéseket uraló USA dominanciáját a világhálón.

Az Európai Bizottság az EURid nevű konzorciummal egyezett meg az európai domainek kezeléséről, így a központi regisztrátorként működő csoport segítségével elhárult az akadály a .eu bevezetése elől.

A saját európai domainnek nagy szerepe lehet az uniós identitás további formálódásában, így várhatóan sok vállalat próbál élni a lehetőséggel, hogy megteremtse európai imázsát. Az EURid szerint a kifejezetten az országhatárok közötti kereskedelemben érdekelt cégek számára ideális a .eu végződés, így négy hónapos bevezető időszakot iktatnak be életbelépése előtt. Ebben a "napfelkelte" néven emlegetett időperiódusban megkezdődik a várhatóan kicsit zavaros előregisztráció, ám ettől függetlenül a védjegytulajdonosoknak az EURid mindenképpen ajánlja márkanevük bejegyzésének megkezdését .eu domainnel, hiszen így biztosan elkerülik a későbbi nézeteltéréseket.

A regisztráció iránt érdeklődők hamarosan kezdhetik majd meg igényük beadását. A .eu identitáserősítő célját jól jelzi, hogy a domainre csak az Európai Unió területén fontosabb irodát, szervezeti egységet fenntartó vállaltok, intézmények, illetve az unió területén élő természetes személyek jelenthetnek be igényt.

Kapcsolódó linkek:
.eu igénylőoldal
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaRemulto profiljaGargameth profilja