Az új Explorer függetlenedik a Longhorntól

2005. február 16.
1.6131
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Bill Gates bejelentette, hogy a következő Internet Explorer változat a korábbi tervekkel szemben nem fog az operációs rendszer következő átfogó javítócsomagjára várni, még idén nyáron megjelenik.

A Microsoft elnöke a San Francisco-i RSA konferencián bejelentette, hogy az Internet Explore nem a legközelebb jövőre várt Longhorn operációs rendszerrel együtt fog megjelenni, sőt nagyobb átfogó frissítőcsomagra sem vár, 2005 nyarán legalább béta változatban meg fog jelenni, mint teljesen önálló szoftver.

A vállalt stratégiaváltása mögött áló tényezőkre világít rá, hogy Gates elismerte azt, amit a cégen belül már többen is felvetettek, vagyis, hogy a „böngésző kétségtelenül egy kockázati tényező”. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a cég védeni kívánja operációs rendszereit, és lépést kíván tartani a feltörekvő böngészőgyártókkal, akkor kénytelen alapvetően frissíteni az Internet Explorert. A teljes függetlenség ellen szól azonban, hogy az IE 7 csak a Windows XP Service Pack 2-t futtató gépekre lesz majd telepíthető. A vállalat ezzel vélhetően azt szeretné elérni, hogy az operációs rendszer, és a legfontosabb biztonsági tényező, a böngészőprogram lépést tartson, és együtt nyújtsanak minél magasabb szintű védelmet a PC-knek.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja