Az Opera lesz a Wii hivatalos böngészője

2006. december 21.
1.6131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nintendo bejelentette, hogy a szabad forráskódra épülő Opera böngészőt választja igen sikeres konzoljához, mint hivatalosan támogatott szoftvert.

Ez azért fontos döntés a Nintendo részéről, mert a konzol nem alapfunkcióként kínálja szoftverek letöltését és használatát. Mostantól azonban, ha valaki az Opera programját tölti le, a Wii automatikusan felajánlja egy internetcsatorna létrehozását, és ezek után a játékgép segítségével szörfölhetünk az interneten, a konzol által használt televíziós csatornán keresztül.

Az Opera is komolyan veszi a dolgot, és bejelentette, hogy tovább dolgozik egy külön a konzol számára kifejlesztett változaton, az Opera for Wii-n. A próbaváltozat péntektől letölthető, a végleges verzió pedig várhatóan 2007 márciusára készül el. Ez a tervek szerint szintén ingyenes lesz márciustól júniusig, majd 500 „Wii pont”-ért lehet majd kapni a vállalat Wii Shop Channel értékesítési oldalán. Azonban ez sem valószínű, hogy visszatartja a felhasználókat, hiszen ez mindössze 5 dollár körüli összegnek fele meg. A karácsonyi nagy konzolháborúban a nevető harmadik szerepét betöltő Wii tehát még az ünnepi szabadságolások előtt alkalmas lesz aktív internetezésre.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

bekdaniel profiljaErtori15 profiljaWickedSick profiljagery1113 profiljaImperator profiljasony1515 profiljaMarduk profiljatotyak profilja