Az Nvidia új GPU-t indít útjára az NVISION 08-on

2008. július 21.
1.7361
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Mint arról már számos alkalommal szót ejtettünk, csúnya napok járnak az Nvidia háza táján.

Nem elég, hogy az ATi/AMD feltámadt, hiszen a HD4800-as széria fenomenálisan sikerült, még piacot is vesztettek, mert az előbb említett kártyák teljesítményük mellett nagyszerű áraikkal is hódítanak. A bajt tetézi a technológiai lemaradásuk (az AMD már jó ideje 55nm-en gyárt, míg az Nvidia ilyen csíkszélességen sorozatgyártott első terméke a pár hete megjelent 9800GTX+). Természetesen azért nem szükséges gyászkönnyeket hullatni értük, hiszen a piac nagyobb hányada még mindig az ő ellenőrzésük alatt áll, és egyelőre a leggyorsabb videokártya titulust is az ő termékük, a GTX 280 viseli.

Ez utóbbi azonban hamarosan megváltozhat, hiszen vészesen közeledik augusztus közepe, és ezzel együtt a Radeon 4870 X2 startja, amely nagy esélyekkel száll szembe a GTX 280-al. A komolyabb katasztrófa megelőzése érdekében tudatták a kaliforniai Zöldek, hogy az augusztus 25-27.-ig taró NVISION 08-on új VGA-t indítanak útjára. Az NVISION egy szakmai rendezvény, amelynek az Nvidia a házigazdája, és a főszponzora.

Az új kártyáról pontos adatokat egyelőre nem tettek közzé. Amit tudunk, az az, hogy 55nm-en készülnek, és a GTX 280 és 260-akra fog épülni. Tehát, valószínűleg kapunk valami GTX 280+ elnevezésű kártyát, amely az elődjéhez képest megnövelt memória-, shader- és processzor sebességgel rendelkezik, és fejlettebb technológiával gyártják. Azaz nagy dologra nem számíthatunk, de ennyi is éppen elég lehet, hogy a trónon tartsa az Nvidiát.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja