Az nVidia bejelentette legújabb GT 240-es gyorsítóját

2009. november 17.
2.0241
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices közelmúltban elrajtolt grafikus gyorsítói természetesen nem maradtak válasz nélkül, ugyanis az nVidia a mai napon hivatalosan is bejelentette, hogy egy új fejlesztésű videokártyával gazdagodott a termékpalettája.

A frissen beharangozott újdonság nVidia GeForce GT 240 típusjelzéssel lett ellátva, és külföldi források szerint a teljesítménye hozzávetőlegesen a jelenleg is kapható nVidia GeForce 9800 GT modellével azonos.

Az új nVidia GeForce GT 240 grafikus feldolgozója már a 40nm-es gyártástechnológiával készül, és két darab ROP blokkot, valamint 96 darab shader processzort tartalmaz. A grafikus processzor órajelét 550MHz-re hangolták be, a shader egységek pedig az 1340MHz-es sebességen üzemelnek. Az alkalmazott memóriamodulok típusa lehet 2000MHz-es GDDR3 és 3400MHz-es GDDR5 is. Az új gyorsítókártyák változattól függően 512MB vagy 1024MB videomemóriát tartalmazhatnak, a memóriabusz sávszélessége pedig 128bit. Az újdonság csatlakozó választékában szerepel a D-Sub VGA, a DVI és a HDMI kimenet is, de a GPU képes kezelni akár a DisplayPort-ot is. A videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 10.1 és Shader Modell 4.1 támogatással is, amiket az nVidia már jól ismert videogyorsító eljárásai támogatnak. Az új nVidia GeForce GT 240 várhatóan 99$ körüli áron fog felbukkanni az üzletek kínálatában.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 14 napja

100 dolcsi körüli ár korrekt, főleg ha GDDR5-ös memóriásat választunk ennyiért. De nem értem minek kell olyan kártyát csinálni, aminek a teljesítménye egyezik egy korábbiéval. Persze, a pénz meg az eladások blabla, de szerintem nincs értelme. Bár a csíkszélesség most kisebb a 9800GT-hez képest, és talán a hőleadás is gondolom.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja