Az nVidia a hangkártya piacot kóstolgatja

2003. október 12.
1.6381
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy immár 2 éves pletyka nyert megerősítést az elmúlt hónapban, miszerint az nVidia egy speciális audio-processzort fog kiadni - ezúttal különálló kártya formájában -, amellyel nem titkoltan a Creative Labs és egyéb, nagyobb audio processzorgyártók babérjaira kíván törni.

Az nForce2 MCP-T chipset meglehetősen jó minőségű integrált hangkeltő megoldással rendelkezik, amely digitális kimenetének minősítése a SoundStorm, valamint a 6 csatornás hang alkalmassá teszi játékra, zenehallgatásra, vagy akár mozizásra is.

Ezzel szemben az nForce3 chipset a komplexitása végett nem képes integrált hangkeltőt magában hordozni. Kézenfekvő tehát a megoldás, hogy a SoundStorm technológiát felhasználva különálló hangkártyát dobjon piacra.

3 évvel ezelőtt -csakúgy mint anno a 3DFX-et- az nVidia felvásárolta az Aureal szabadalmait, valamint felbérelte annak fejlesztő gárdáját is. Az Aureal nem kis szereplője volt akkoriban a 90-es évek audio technológiáinak. Immár az nVidia tehát minden eszközzel rendelkezik, és a megfelelő fejlesztési időkön is túl van ahhoz, hogy saját megoldásaival, ezt a számára teljesen új piacot is meghódítsa. Így egyes források szerint az nVidia az nForce3 chipsetes alaplapok elterjedésének idejére datálja az új SoundStorm technológiás hangkártyáinak megjelenését is.
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 7 hónapja és 14 napja

De szép idők is voltak még ekkor hangkártyapiacra akartak betörnimosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Patrik94 profiljaManiac profiljaMonyo profilja