Az NHH kötelezte a JPE-ket csupasz DSL szolgáltatás nyújtására

2008. január 11.
1.6591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa kötelezte a jelenős piaci erejű (JPE) szolgáltatókat "csupasz DSL" ? azaz hagyományos telefonszolgáltatás nélküli ? nagykereskedelmi szélessávú internetszolgáltatás nyújtására.

A szélessávú internet további elterjedése érdekében a tanács úgy döntött, hogy a szélessávú hozzáférési szolgáltatások piacán a kötelezett szolgáltatóknak akkor is biztosítaniuk kell helyi és országos szinten kiskereskedelmi partnereik számára a csupasz DSL-szolgáltatás hátterét, ha maguk nem nyújtanak ilyen, telefonelőfizetés nélküli kiskereskedelmi szélessávú szolgáltatást.

A csupasz DSL-hez kötődő nagykereskedelmi szolgáltatást a kötelezett szolgáltatónak olyan minőségi feltételek mellett kell nyújtania, amelyek megteremtik a lehetőségét annak, hogy a kiskereskedelmi szolgáltató saját speciális szolgáltatásait, így például DSL alapú hang szolgáltatását is nyújthassa. A tanács várakozásai szerint a mostani lépések hozzájárulnak a szélessávú internetelérések számának további növekedéséhez és a verseny élénküléséhez.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaBotyi profiljamarco profilja