Az MSI hivatalosan is bemutatta új Big Bang-XPower alaplapját

2010. április 30.
1.7881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Micro Star International a mai napon hivatalosan is bejelentette az eddig kizárólag csak meg nem erősített híresztelésekből ismert, MSI Big Bang-XPower típusjelzésű alaplapját.

A gyártó által frissen beharangozott újdonság az Intel X58 + ICH10R chipkészlet páros köré épül, tehát az Intel LGA1366 tokozású központi feldolgozók fogadására van felkészítve, és természetesen minden gond nélkül elboldogul a legújabb, hatmagos Intel Core i7 980X modellel is.

Az új MSI Big Bang-XPower a videokártyák részére nem kevesebb, mint hat darab 16X-os PCI Express 2.0 foglalattal van felvértezve, így lehetőség van akár a többkártyás ATI CrossFireX vagy nVidia SLI grafikus konfiguráció kiépítésére is. A további bővítőkártyának egyetlen 1X-es PCI Express slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig hat darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 24GB RAM-ot képesek kezelni, akár a túlhajtott 2133MHz-es frekvencián is. A különféle meghajtóknak hat darab SATA II és két darab SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget (RAID 0, 1, 5 és 10 támogatással).

Az alaplap felszereltségéből persze nem hiányzik a dupla Gigabit Ethernet vezérlő sem, az audiorendszert viszont nem integrálva tartalmazza, hanem a gyártó külön kártyaként mellékeli a Quantum Wave 7.1-es rendszerét, amit a fent említett 1X-es PCI Express foglalatba lehet beépíteni. A hátlapi I/O panelen található egy PS/2 billentyűzet és egy egér, hat darab USB 2.0, két darab eSATA, egy 1394 FireWire, két darab USB 3.0, valamint két darab RJ-45 LAN csatlakozó. A megfelelően stabil működést és túlhajtást egy 16 fázisú DrMOS tápellátás garantálja, de a kínálatból nem hiányzik még a OC Gene technológiája sem. Az új MSI Big Bang-XPower már megtalálható a nagyobb külföldi üzletek kínálatában 300 euró körüli áron.


Az MSI hivatalosan is bemutatta új Big Bang-XPower alaplapját - 2. kép

1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

Újabb big bang alaplap. Nem tudom, mostmár inkább a bőség zavarával küszködök inkább. Meg az árral röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja