Az LG bemutatta első 3D-s laptopját

2010. július 19.
1.9711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az LG Electronics a mai napon bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a hordozható gépeinek termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az Intel Capella platformjára épül, az üzletek kínálatában pedig LG Xnote R590 3D típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy arról már a modellszáma is árulkodik, az új noteszgép különlegessége, hogy a gyártó kínálatában ez az első laptop, ami már fel van vértezve a 3D-s megjelenítés képességével is.

Az újdonság 373 X 254 X 27,8-39 milliméteres méretekkel rendelkezik, a súlya pedig 2,52 kilogramm. A konfiguráció egy 15,6 inches szélesvásznú 3D-s kijelzővel van tervezve, ami az 1600 X 900-as natív felbontást képes kezelni. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 1,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. Az LG Xnote R590 3D az Intel HM55 Express chipkészlet köré épül, és az Intel Core i7-es központi feldolgozók különböző változataival van felszerelve, a DDR3-as memóriarendszernél alkalmazott RAM mennyiségéről viszont a gyártó sajnos semmiféle információt nem közölt. A képi megjelenítésről az nVidia 1GB-os GeForce GT 335M diszkrét grafikus gyorsítója gondoskodik, a beépítésre kerülő háttértárolókról viszont az LG szintén nem árult el részleteket, annyit mindenesetre már tudni, hogy optikai meghajtónak egy DVD Super Multi vagy egy Blu-ray egységet tartalmazhat a konfiguráció.

A notebook el van látva a Cyberlink TriDef névre keresztelt rendszerével is, ami lehetővé teszi, hogy a hagyományos 2D-s videotartalmakat 3D-ben élvezhesse a felhasználó, de a gép kínálatából természetesen nem hiányzik még az SRS Tru-Surround HD technológia sem. A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, egy 34mm-es ExpressCard slot, egy D-Sub VGA és egy HDMI, három darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, egy eSATA/USB 2.0, valamint az audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. Az új LG Xnote R590 3D várhatóan augusztusban fog megjelenni a boltok polcain 1314 eurós indulóáron, és addigra remélhetőleg már a konfiguráció hiányzó paramétereire is fény fog derülni.
1 hozzászólás

Tibit

14 éve, 11 hónapja és 7 napja

Ez a 3D technológia még nagyon kiforratlannak tűnik. Sok helyen olvasom, hogy még nem éri meg beruházni egy 3D tévére, vagy mondjuk egy laptopra. Meg pár éven belül sokkalta olcsóbb lesz.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja