Az internet atyja a cenzúra ellen

2007. augusztus 31.
1.8021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az internetes cenzúra értelmetlen és jogsértő lenne, mert az internet nem okolható a társadalmi bajokért - mondta a minap Vint Cerf, az internet atyja a BBC 4-es Rádiójának műsorában.
 

Vint Cerf szerint az internet szigorú ellenőrzése rendkívül kétes vállalkozás lenne, és sértené a szólásszabadságot. Nyilatkozatára azután került sor, hogy az angol konzervatív párt kifejezte álláspontját, miszerint korlátozni kellene a fiatalok hozzáférését brutalitást bemutató honlapokhoz - olvasható a BBC News honlapján. Cerf szerint jóformán mindaz, ami az interneten megjelenik, a társadalmat tükrözi. "Ha felmerül egy probléma a tükörben, akkor nem a tükröt kell kijavítani, hanem magát a problémát kell orvosolni. A társadalom tagjainak együttes erővel kell orvosolniuk a világhálón megjelenő problémákat, de megszüntetni bizonyos folyamatok tükröződését, nem vezet sehova" - mondta Vint Cerf.

A világháló guruja a hetvenes években alkotta meg az internet működésének alapját képező TCP/IP protokollt, a nyolcvanas években az első kereskedelmi email-rendszert, majd 1992-ben ő volt az Internet Society (ISOC) nevű világszervezet alapítója és első elnöke. Jelenleg a bolygóközi kommunikáció szabványán dolgozik, 2005 óta pedig a Google internetes cég alelnöke.
1 hozzászólás

LolZ

8 éve, 1 hónapja és 13 napja

Na végre megtaláltam ezt a régiséget.Megyek megosztom.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljagery1113 profiljanurbanu profiljaspitspaz profiljamarco profilja