Az Intel környezetbarát csipek gyártását tervezi

2004. április 08.
1.7441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel bejelentette, hogy a környezetbarát elektronikai termékek iránti fokozódó igényre reagálva még az idén majdnem teljesen ólommentes csipeket fog piacra dobni.

A cég várakozása szerint 2004 harmadik negyedévében megjelenő mikroprocesszorok és egyéb csipek a jelenlegi termékekben meglévő ólommennyiség csak alig 5%-át fogják tartalmazni. A környezetre veszélyes anyagok használatával kapcsolatos korlátozások világszerte arra ösztönzik az elektronikai termékeket gyártó cégeket, hogy ne használjanak ilyen alapanyagokat.

Az NEC, a világ nyolcadik csipgyártója például 2005 márciusáig teljesen át kíván térni az ólommentes technológiára.

Az Intel egyúttal azt a tényt is nyilvánosságra hozta, miszerint a kínai kormánnyal folytatott tárgyalások elhúzódása miatt valószínűleg nem fogják tudni tartani a Centrino vezeték nélküli hálózati csipek szállítására kitűzött június 1-jei határidőt, sőt megegyezés hiányában még az is előfordulhat, hogy teljesen le kell állítaniuk azok kínai exportját. Ez utóbbi igen érzékenyen érintheti a vállalatot, amelynek az Egyesült Államok után Kína a második legnagyobb piaca. A probléma gyökere az, hogy a távol-keleti ország hatóságai csak néhány hazai cég számára tették hozzáférhetővé saját fejlesztésű, vezeték nélküli internetes alkalmazásokhoz szánt adatkódolási technológiájukat, a "WAPI"-t. A külföldi csipgyártó cégeket ezáltal szeretnék a kínai társaikkal való együttműködésre kényszeríteni, az Intel azonban erre nem hajlandó. Az idő mindkét felet szorítja, mivel Kínának minél előbb szüksége volna WAPI-képes csipekre, az Intel pedig nem szeretné elveszíteni a számára oly fontos piacot.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Ez ma már alap.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profilja