Az Intel elismerte az AMD piacszerzését

2005. december 12.
1.6741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel pénzügyi igazgatója a cég történetében talán először elismerte, hogy az AMD "tervei sikeres végrehajtása esetén piaci részesedést szerezhet".

A számítógépes processzorpiacot toronymagas, 80% körüli előnnyel vezető Intel mindezek mellett a korábbi előrejelzésnél alacsonyabb, 10,6-10,8 milliárd helyett most csupán 10,4-10,6 milliárd dolláros forgalmat jósol az idei negyedik negyedévre. Ennek hatására a vállalat részvényeinek árfolyama 77 centet esett kereskedés után.

Elemzők szerint az Intel egyik vezető tisztségviselőjének szájából elhangzott kijelentés csak megerősíti sok szakember azon véleményét, hogy az AMD egyre versenyképesebb mindhárom számítógépes területen. A konkrét számok egyelőre a kétmagos Opteron szerverlapkák terén igazolják ezt a leglátványosabban: a cég az x86-os piacon 17,8 %-os részesedést szerzett, a teljes szerverpiacon pedig egy év alatt 5-ről 10%-ra növelte termékei arányát.

Az asztali PC és laptop szegmensben nem ennyire szembeötlő a változás, bár a statisztikák az AMD esetében általában itt is gyorsabb növekedési ütemet jeleznek a saját korábbi teljesítményhez viszonyítva az Intellel szemben. Az Intel ugyanakkor januárban látványos kibocsátásra készül, ekkor jelennek meg ugyanis a cég új noteszgépprocesszorai. Az új, a Centrino struktúrát teljesen átformáló "Napa" elnevezésű laptopplatformot várhatóan jövő kedden (december 13-án) mutatja be a cég.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
Intel Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja