Az Intel bejelentette az új Atom processzorokat

2009. december 22.
1.8351
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A tegnapi nap folyamán a patinás hírnevű Intel hivatalosan is bejelentette három legújabb Atom központi feldolgozóját, valamint a hozzájuk tartozó alacsony energiafogyasztású chipkészletét, amik együttesen alkotják a gyártó legújabb generációs Pine Trail platformját.

A frissen beharangozott processzorok Intel Atom N450, Atom D410, valamint Atom D510-es, a számukra kifejlesztett chipkészlet pedig NM10 Express típusjelzéssel lett ellátva.

A szimpla magos Intel Atom N450-es központi feldolgozóval a cég a netbookokat célozza meg, míg az egymagos Atom D410 és a dupla magos Atom D510 a nettop PC-k és a belépő szintű asztali gépek piacán fog megjelenni. Az új chipek továbbra is a 45nm-es gyártástechnológiával készülnek, ennek ellenére az elődeiknél 20% - 50%-al alacsonyabb energiafogyasztással büszkélkedhetnek. Az új Lincroft "System-on-chip" architektúrát összehasonlítva az előző generációs Atom processzorokkal a legszembetűnőbb különbség, hogy az új központi feldolgozók már tartalmazzák a memóriavezérlőt és a grafikus processzort is, ami 60%-al kisebb méretet, valamint gyorsabb kommunikációt eredményez a CPU-val.

A gyorsaság terén nem történt lényeges fejlődés, ugyanis az új chipek mindegyike 1,66GHz-re van behangolva. Az Intel Atom N450-es processzor egy 512kB-os másodszintű gyorsítótárral van tervezve, és az NM10 Express chipkészlettel együtt mindössze 7W-os fogyasztással rendelkezik. Az Atom D410 az előbbi modellhez hasonlóan 512kB-os L2 gyorsítótárral van építve, viszont a TDP érték 12W-ra emelkedett, míg az Atom D510 1MB-os másodszintű gyorsítótárral, valamint 15W-os energiafogyasztással bír (természetesen chipkészlettel együtt).

A legújabb generációs Pine Trail platformmal felvértezett rendszerek hivatalosan január 4-én lesznek bejelentve a CES rendezvényen.
2 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 11 napja

Végre egy kis újdonság az Atom és a netbook-ok világában röhögő smiley

válasz erre

Shade

15 éve, 6 hónapja és 1 napja

ez valóban Atom. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaMonyo profilja