Az Inno3D hivatalosan is bejelentette legújabb GTX 470 Hawk videokártyáját

2010. május 10.
1.8661
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert InnoVISION Multimedia a mai napon hivatalosan is bejelentette, az eddig kizárólag csak meg nem erősített híresztelésekből ismert Inno3D GeForce GTX 470 Hawk típusjelzéssel ellátott videokártyáját, és a közleménynek köszönhetően immár az újdonság teljes specifikációjára is fény derült.

A gyorsító az nVidia referencia nyomtatott áramkörére épül, a hűtéséről viszont egy egyedi tervezésű rendszer gondoskodik.

Az 561 grammos hűtőrendszer 260 X 114 X 53 milliméteres méretekkel rendelkezik, így az Inno3D GeForce GTX 470 Hawk nem kevesebb, mint három kártyahelyet foglal el a számítógép belső teréből. A gyártó megoldása két darab 80 milliméteres és egy 90 milliméteres PWM vezérlésű ventilátorral van felvértezve, ami mellé öt darab hővezető csövet társítottak a mérnökök. A ventilátorok 900RPM és 2000RPM fordulatszám között képesek üzemelni, és eközben maximálisan 35CFM légáramlást, valamint 18dB-29dB zajszintet produkálnak. A hivatalos adatok alapján ez a teljesítmény 70 Celsius-fokon képes tartani a GPU-t, szemben a standard hűtőrendszer 92 Celsius-fokos értékével.

A nagy teljesítményű hűtőrendszer ellenére a gyorsítókártya órajelei az nVidia ajánlása szerint vannak behangolva, vagyis az 56 darab textúrázó egységgel felvértezett, 40nm-es grafikus feldolgozó a 607MHz-es, a 448 darab CUDA mag pedig az 1215MHz-es sebességen üzemel. Az 1280MB GDDR5 VRAM-al épített 320bit-es memóriarendszer az előírt 837MHz-es frekvenciára lett beállítva (3348MHz-es effektív teljesítmény). A különféle kijelzőknek két darab DVI és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé.

A videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Inno3D GeForce GTX 470 Hawk várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja