Az Infineon részt vett a DRAM árak mesterségesen magasan tartásában

2004. szeptember 16.
1.6121
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Infineon Technologies AG feladva korábbi álláspontját, elismerte, hogy részt vett a DRAM árak mesterségesen magasan tartásában, és hajlandó kártérítésképpen 160 millió dolláros büntetést fizetni.

Az esettel kapcsolatosan olyan vállalatok neve is felmerült, mint a Dell, a Hewlett-Packard, vagy az Apple, ám a most nyilvánosságra hozott adatok egyike sem határozza meg a nemzetközi összefogásban résztvevő egyéb vállalatokat az Infineon-on kívül.

A bíróság szerint a német gyártó részt vett egy olyan globális összeesküvésben, mely 1999 július 1 és 2002 június 15 között mesterségesen magasan tartotta az egyes számítógép- és szervergyártóknak szállított DRAM-ok árát. A bíróság kimondta továbbá, hogy az Infineon elmarasztalható a piaci vetélytársaival folytatott találkozókon, egyeztetéseken történő részvétellel, melyeken a konkurensek egyes gyártóknak kínált áraikat egyeztették, ezzel megkárosították az amerikai fogyasztókat. Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálata más DRAM-gyártókra is kiterjed, köztük a Micron-ra és a Samsung-ra.

Kapcsolódó linkek:
Infineon
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja