Az Infineon fejleszti a termékazonosító áramkörök gyártását

2004. április 07.
2.5411
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A német Infineon, a világ egyik legnagyobb félvezető áramkör gyártója nagy fontosságot tulajdonít az árucikkek elektromos azonosítására és logisztikai kezelésére alkalmas áramkörök gyártásának.

Graz-ban ezért fejlesztési, gyártási és képzési központot létesít az RFID (Radio Frequency Identification) technológiát alkalmazó integrált áramkörök termeléséhez, amelynek segítségével vezető rangra kíván szert tenni e technológiában a világpiacon.

Az RFID technológia árucikkek elektronikus azonosítását teszi lehetővé közvetlen érintkezés nélkül, rádióhullámok által. A funkció különösen logisztikai és összeszerelési folyamatokban játszhat kiemelkedő szerepet. Az eddig használatos vonalkódos technológiával szemben, amely 13 karakter rögzítésére alkalmas, az RFID technológia 10 ezer bit tárolását teszi lehetővé, ami nagyjából egy gépelt oldal karaktermennyiségének felel meg.

Az 1998-ban Graz-ban létesített kutató központban jelenleg negyvenen dolgoznak a technológia fejlesztésén. Graz az anyavállalat döntése értelmében most központi szerepre tesz szert a konszern keretein belül a technológia fejlesztésében. A központ rendszermegoldásokat kínál majd az ügyfelek számára, beleértve magát az azonosító áramkört, az olvasó berendezéseket és a számítógépes rendszerrel fenntartott kapcsolat feltételeit is. Graz feladata lesz a felhasználási bemutatók szervezése, a rendszerek karbantartása és a felhasználók képzése is.

A technológia a logisztikai alkalmazások terén jelenleg két egymástól eltérő rendszer kifejlesztésére összpontosít. Az egyik a 900 megahertzes rádiófrekvencia tartományban dolgozik, és négy méteres távolságban teszi lehetővé az azonosítást, ami főként raklapokra helyezett cikkek kezeléséhez előnyös megoldás. A másik megoldás 13,56 megahertzes tartományban dolgozik, és leginkább gyorsan mozgó alkatrészek követésére alkalmas. A technológiát alkalmazó berendezések forgalmát 2007-re 1,1 milliárd euróra becsüli az Infineon.

Kapcsolódó linkek:
Infineon
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 24 napja

Ma pedig már nem is kérdés;ezek jelenléte.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profiljaManiac profilja