Az Imesh is legalizálja P2P-platformját

2005. július 14.
1.8471
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony BMG szerződést írt alá az izraeli zeneszolgáltatóval, az Imesh-el, miszerint közösen nyújtanak majd a jövőben legális P2P-szolgáltatást.

A Sony biztosítja a licencet, és az Imesh letöltésre kínálja majd a zeneszámokat. A felhasználóknak lehetőségük lesz havi bérletet kötni, és egy bizonyos összeg fejében bármennyi adatot letölthetnek. A zeneszolgáltatónak azonban nem teljesen makulátlan a múltja, mert az amerikai zeneipar szövetsége a RIAA tavaly pert indított ellene szerzői jogsértésért.

A vádat azonban ejtették azzal a feltétellel, hogy az üzemeltetők 2004 végéig legalizálják szolgáltatásukat, és erre jelenthet megoldást a Sonyval kötött szerződés. A tervek szerint a legális csereportál-szolgáltatást még az idei év folyamán beindítja a két vállalat.

Habár az Imesh-t kötelezte a bíróság tavalyi döntése, hogy törvényes kereteken belül működtessék a jövőben peer-to-peer szolgáltatásukat, az Amerikai Legfelsőbb Bíróság pár héttel ezelőtti határozata, miszerint a P2P-szolgáltatások üzemeltetői is felelősek a szoftvereikkel történő jogsértésekért, más csereportálokat is rákényszerít arra, hogy valamilyen legális megoldást találjanak.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Patrik94 profiljaManiac profiljaMonyo profilja