Az illegális fájlmegosztók elveszíthetik internet-kapcsolatukat

2007. november 25.
2.0251
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Franciaországban egy olyan iparági szövetség jött létre tartalomtulajdonosok és internetszolgáltatók között, melynek működése folytán, ha szigorúan értelmezi feladatát, az illegális fájlmegosztók elveszítik internet-hozzáférésüket.

Egész Európa, de vélhetően a világ legszigorúbb kalózmásolatok elleni megoldásával álltak elő a francia iparági résztvevők. Egy olyan szövetséget hoztak létre a zene és filmipar képviselői a legnagyobb szolgáltatókkal, mely garantáltan visszaszoríthatná az illegális fájlmegosztást. A szervezet példátlan szigorral kíván lecsapni a másolókra, nem csak szervereket foglalnának le, hanem az internetszolgáltatók részvételének következtében a hozzáféréseket is megszakítanák, mindezt végfelhasználók esetében is.

Az FNAC létrejöttét Nicolas Sarkozy lelkesen üdvözölte, kijelentve, hogy ez döntő fontosságú pillanat a jövőbeli civilizált internet megszületése felé vezető úton. A szolgáltatók ellenőriznék a felhasználók adatforgalmát, így képesek lesznek fellépni a kalózmásolatok terjedése ellen. Szintén azonnal pozitívan nyilatkozott a FANC megszületéséről a lemezkiadók nemzetközi szövetsége, az IFPI is, kijelentve, hogy ez az eddig megszületett legfontosabb döntés a helyzet rendezésére. Ugyanakkor nem mindenki ilyen derűlátó, a szintén francia fogyasztóvédelmi csoport, a UFC Que Choisir úgy véli, hogy ez egy nagyon kemény lépés, könnyen meglehet, hogy korlátozza a szabadságot, ellentétes lehet a valós gazdasági érdekekkel és akadályozhatja a digitális örökség kiszélesedését.
2 hozzászólás

Vendég

17 éve, 8 hónapja és 26 napja

az hogy megszakítják a hozzáférést törvénytelenebb mint a fájlcsere-bere.Hiszen az internetért havonta keményen perkálunk

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja

Ez mocskos húzás.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja