Az id Software is kivált az ESA-ból

2008. május 24.
1.8451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A lavinát korábban elindító cégek után a mai napon kiderült, hogy az id Software sem tart a továbbiakban igényt az ESA tagságára, ezért kilépnek az egyesületből.

Az Activision, a Vivendi és a LucasArts után tehát az id Software is dobbantott a bandából, ezt már az ESA is konfirmálta hivatalos minőségben. Az id Software leginkább az FPS műfaj szerelmeseinek lehet ismerős, hiszen nekik köszönhetjük többek között a stílusteremtő DOOM-ot és a szintén nagysikerű Quake-et is.

Az ESA (Entertainment Software Association) tehát az utóbbi hetekben 4 meghatározó fejlesztőt/kiadót veszített el, így a korábbi, stabil 28 tagot számláló gyülekezet immáron 24-re csökkent, ám máris újabb szóbeszédek keringnek további esetleges kilépőkről. Azt, hogy kik tervezik még a közel jövőben kilépésüket, jelenleg nem tudni, konkrét nevek nem kerültek egyelőre napvilágra, ám bizonyosan csatlakoznak még néhányan az eddig kilépettek táborához.

Az ESA már hivatalosan is megerősítette a tényeket és elfogadja, valamint tiszteletben tartja az id Software döntését, emellett megjegyezte, hogy továbbra is vezetni fogják a szorakoztató szoftveripart, valamint őrzik a felhalmozott szellemi tőkét és védik a fejlesztők/kiadók bejegyzett jogait. Nagy valószínűséggel nem az id Software volt az utolsó a sorban, akik elhagyták az ESA oltalmazó szárnyait, kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Entertainment Software Association Official Website
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja