Az EVGA piacra dobta új GTX 480 SuperClocked+ gyorsítóját

2010. június 17.
2.0221
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert EVGA a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság az nVidia GeForce GTX 480-as modelljére épül, a boltok polcain pedig EVGA GeForce GTX 480 SuperClocked+ típusjelzéssel fog megjelenni. A gyorsító hűtéséről, az nVidia dupla kártyahelyet elfoglaló standard hűtőrendszere gondoskodik, amin a gyártó apróbb módosításokat hajtott végre.

A tervezők a nyomtatott áramkör hátsó részét takaró borításon furatokat alakítottak ki, és emellett a hátlapi panel szellőzőnyílásait is megnövelték. A hivatalos adatok szerint az alkalmazott módosításoknak köszönhetően a kártya 7 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, mint a hagyományos kialakítású társa. Az EVGA GeForce GTX 480 SuperClocked+ 40nm-es gyártástechnológiával előállított Fermi grafikus feldolgozója 480 darab CUDA maggal és 60 darab textúrázó egységgel van felvértezve, az 1536MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 384bit-es interfészen keresztül érheti el.

Ahogy azt már a neve is sugallja, az újdonság már gyárilag megemelt órajelekkel büszkélkedhet, ugyanis a GPU teljesítményét 700MHz-ről 726MHz-re, míg a shader egységek sebességét 1401MHz-ről 1451MHz-re hangolták át a mérnökök, a 384bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 3800MHz-es effektív frekvencián üzemel. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI és egy HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé.

A videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik még az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. A dobozban a cég mellékel még egy kupont is, aminek segítségével a felhasználó letöltheti a Cryostasis játék teljes értékű változatát. Az új EVGA GeForce GTX 480 SuperClocked+ már megtalálható a nagyobb külföldi üzletek kínálatában 550$ körüli áron.


Az EVGA piacra dobta új GTX 480 SuperClocked+ gyorsítóját - 2. kép



Az EVGA piacra dobta új GTX 480 SuperClocked+ gyorsítóját - 3. kép

1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 8 napja

Már vártam a SoC bejelentését, bár most mintha nem tudtak volna akkora kakaót kiszedni a kártyából, mint a korábbi verziókból, Azért mindenképp figyelemre méltó mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja