Az EU szorgalmazza a villamoshálózaton keresztüli internetet

2005. április 12.
1.5211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Európai Bizottság közzétette a villamoshálózaton át történő internetezés jogi kereteire vonatkozó ajánlását.

A szakértők szerint ezzel lehetővé válik az, hogy az új technológia, amelynek próbaüzeme már 2001 óta folyt mintegy 40 országban, gyors fejlődésnek induljon. A bizottság azt reméli, hogy a szélessávú internetezésnek olcsóbb, egyben még több háztartásba jutó lehetősége jön létre. A lakások villamosvezetékén keresztül jutnak az internet-jelek a vevőkészülékhez az új fejlesztések eredményeképpen úgy, hogy a jelek nem zavarják a rádió-és a televízió vételi viszonyokat.

A felhasználóknál igen egyszerű a szükséges átalakítások elvégzése: az alig egy órányi munkát jelent, és a mai szélessávú szolgáltatásokkal lényegében azonos áron megteremthető az új internetezési lehetőség.

Európában Németországban, Spanyolországban és Ausztriában csatlakoztak a legtöbben az " áramos" kísérleti internethez. Ausztriában 37 ezer háztartást kötött be a Linz AG, amely mellett a Tiwag is terjeszti a rendszert. Az új technológia vonzó lehet azokon a távol eső területeken, ahol a háztartások száz százalékát rákötötték a villamoshálózatra.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profilja