AZ EU korteskedik a mobil TV mellett

2008. március 24.
1.6781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Az Unió teljes vállszélességgel kiáll a DVB-H szabvány mellett.

Elemzők szerint ugyanakkor az EU részéről való támogatás önmagában nem lesz elegendő az üdvösséghez, ugyanis kiforratlan még az új szabvány, és kérdéses, hogy a lehetséges szolgáltatók látnak-e benne fantáziát. Annyi azonban bizonyos, hogy a hagyományos műsorsugárzásra egyre kevésbé van igény a fogyasztók körében, ebből a szempontból tehát időszerű lenne az új szabvány bevezetése.

A mögöttünk álló héten az Unió illetékesei ismét támogatásukról biztosítottak a DVB-H technológia mellett, továbbá kötelezik az egyes tagországok mindegyikét, hogy támogassák a szabványt. A DVB-H ezentúl EU-s szabvány, tehát minden egyes állam kötelező biztosítani annak technikai hátterét. Az analóg TV-zés tehát végnapjait éli, kérdés vajon meddig húzza még, mikor léphet a helyébe a mobil TV?

Az intézkedést követően a rosszmájúakban rögtön felvetődhet a kérdés: Vajon kinek áll érdekében, hogy egy bizonytalan jövőjű szabványt ily mód "népszerűsítsenek"? A válasz elemzők szerint egyértelműen a vonatkozó készülékeket gyártó cégek háztáján keresendő, vagyis csak ezek a vállalatok profitálhatnának a szabvány elterjedéséből. Itt elsősorban a Nokia-ra gondoltak, mely olyan telefonokat kínál, melyek kompatibilisek a szabvánnyal...
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja