Az EU a Google-Doubleclick ügyletet vizsgálja

2007. november 14.
1.5291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Európai Unió versenyjogi hivatala úgy döntött, hogy még nem zárják le a Doubleclick Google általi felvásárlás ügyének a kivizsgálását.

Az Európai Bizottság szerint fennáll annak a veszélye, hogy a keresőóriás monopolhelyzetbe kerülhet az akvizíció által az online hirdetések területén. Az eddigi vizsgálati eredmények fényében tehát az európai versenyhivatal úgy határozott, hogy még több részletet akar megtudni a két cég egyesülésével kapcsolatosan, hogy megállapíthassák, vajon valós-e a konkurensek azon aggodalma, miszerint az online reklámkiszolgáló bekebelezése által felborulhat a piaci egyensúly. Az EB 2008 április 2-án fogja kihirdetni végleges döntését, ezért a Google-nak még jó néhány hónapot kell várnia, hogy zöld utat kapjon a felvásárláshoz.

Eric Schmidt, a keresőóriás vezérigazgatója a hír hallatán csalódottságának adott hangot, azonban kijelentette, készek együttműködni az Európai Bizottsággal, hogy bebizonyítsák, az akvizíciónak nem hogy bármiféle negatív hozadéka lesz, hanem az javára válik majd mind a reklámozóknak, mind pedig a fogyasztóknak.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja