Az EU a fájlcserélők mellett

2008. április 11.
1.9421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Ismét a fájlcserélő szerverek mellet foglalt állást az EU.

Leginkább így értelmezhető azon törvénytervet elutasítása, melynek értelmében korlátozták volna a fájlcserélőket igénybe vevő felhasználók jogait. Ezzel a döntéssel gyakorlatilag újabb zöld lámpát kaptak a torrent szerverek, habár az egyes tagállamok rendelkezhetnek külön is e kérdésben. Gyaníthatóan a kérdés nem utolsó ízben volt napirenden Brüsszelben, már csak az a kérdés mikor kerül újra fókuszba a kérdés uniós szinten.

Az elutasítás indoklása egyszerű: Habár a törvénytervezetről való szavazás során meglehetősen szoros eredmény született, az elutasítólag szavazók azzal érveltek, hogy alapelvekbe ütköző a felhasználók jogainak korlátozása, és ez jelen esetben alapvetőbb jogot képez, mint a szerzői jog. A most elutasított törvény csak irányadó állásfoglalás az államközösség részéről, ettől függetlenül másképp is rendelkezhetnek a tagországok a kérdésben.

A fájlcserélő szerverek felhasználására irányuló próbálkozások eddig rendre kudarcba fulladtak. A tagállamok szintjén is láthattunk már próbálkozásokat, Nagy-Brittaniában például a jövőben a internetszolgáltatókat próbálják majd szankcionálni, hogy ezzel ösztönözzék őket a torrent szerverek ellen irányuló harcra.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja