Az Eicon felvásárolja az Intel média- és hangátviteli üzletágát

2006. augusztus 14.
1.6901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Eicon Networks és az Intel bejelentést tett, miszerint az Intel eladja az Eiconnak média-üzletága, valamint hangátviteli egysége egy részét.

Az akvizíciótól az Eicon vezető szerepet remél a média-feldolgozások és a jelfeldolgozó piac terén, az Intelt pedig további befektetésekkel erősíti alaptevékenységét és jól működő üzletágait, mint amilyen az Intel Architektúra, a moduláris kommunikációs platformok, és optikai modulok a hálózati processzorok gyártása. Az ügylet, amelynek még át kell esnie a hatósági vizsgálaton, valamint más szokásos zárási procedúrákon, várhatóan mintegy 4-6 héten belül zárul le.

A pénzügyi részleteket nem hozták nyilvánosságra.

Az Intel média és hangátviteli egységéhez hozzátartozik többek között a Dialogic felvásárlása során megszerzett termékcsalád, valamint az SS7, és PBX integrációs és gateway megoldások- termékvonalát is érintette az eladás.

Az Eicon Network elnöke nyilatkozata szerint az Eicon és az Intel hangátviteli termékei egymás kiváló kiegészítői, továbbá azt is elmondta, hogy a felvásárlástól a tradicionális kapcsolási kommunikációs technológia terén, valamint a legmodernebb IP platformok piacán szerzett globális pozíciójának megerősödését várja, mind a vállalati felhasználók, mind a szolgáltató cégek körében.

Az Intel megközelítőleg 600 alkalmazottat foglalkoztat média és hangátviteli üzletágában, köztük mérnököket, terméktesztelőket, operátorokat és marketing munkatársakat. Az Eicon az alkalmazottak nagy részét továbbra is megtartja, a két cég, az ügylettől függetlenül együtt kíván dolgozni az eljövendő hónapokban annak érdekében, hogy az Intel Kommunikációs Szövetség aktív tagjaiként továbbra is a legmagasabb színvonalú szolgáltatást és támogatást nyújthassák ügyfeleiknek.

Kapcsolódó linkek:
Eicon Networks
Intel Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja