Az Egyesült Államok a Microsoft licencfeltételeit vizsgálja

2003. október 26.
1.2831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai Igazságügyi Minisztérium vizsgálatot indított annak érdekében, hogy kiderítse, vajon miért csatlakozott a Microsoft forráskód licencprogramjához a vártnál jóval kevesebb társaság.

Az Igazságügyi Minisztérium (U.S. DOJ) Microsofttal kötött korábbi megállapodása szerint a szoftveróriásnak olyan feltételeket kellett megszabnia a Windows egyes forráskódjainak licenceléséhez, amely lehetővé teszi, hogy a rivális szoftverfejlesztők versenyképes alternatívákat tudjanak kifejleszteni a szoftveróriás egyes alkalmazásaihoz.

Az amerikai Szövetségi Bíróság csütörtöki meghallgatásán Colleen Kollar-Kotelly bírónő elmondta, hogy általánosságban elégedett a Microsoft megállapodás szerinti együttműködésével. A legfontosabb jelenlegi problémának a forráskód licencelését tartja Renata B. Hesse, az amerikai Igazságügyi Minisztérium ügyvédje, amely a Windows egyes moduljaiba biztosított betekintés segítségével a külső szoftverfejlesztők hátrányát hivatott csökkenteni bizonyos Windows alkalmazások fejlesztése esetén.

A Microsoft eredeti licencfeltételei túlzottan drágán tették volna lehetővé a külső szoftverfejlesztő cégek számára, hogy betekintsenek a Windows forráskódjába. A szoftveróriás augusztusban módosított a licencstruktúrán, de ezidáig mindössze 9 társaság vette igénybe azt. Hesse szerint a minisztériumnak több időre van szüksége annak megállapítására, hogy miért nem licencelte a kódot a Microsofttól több társaság.

A forráskód licencfeltétele azonban csak egy a számos kérdésből, amelyet az Igazságügyi Minisztérium a társasággal kötött korábbi, peren kívüli megállapodás során felvetett. A Microsoftnak emellett több más területen is jelentős módosításokat kell végrehajtania a piaci verseny elősegítése érdekében.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

badam10

8 éve, 10 hónapja és 18 napja

"miért nem licencelte a kódot a Microsofttól több társaság."
nyilván mert nem érte meg..

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljamarco profilja