Az eBay szemet huny a kalózmásolatok felett

2008. február 28.
2.5891
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A Software & Information Industry Association (SIIA) arra kérte az eBay-t, hogy legyen partner a kalózszoftverekkel való kereskedés megfékezésében, és szálljon szembe ezek online kereskedésével.

A jogvédett tartalmak másolásának tilalmáért harcoló szervezet szerint a népszerű online piactéren a gazdát cserélő szoftverek 90 százaléka kalózmásolat. A leginkább kelendő szoftverek a játékprogramok, az operációs rendszerek, és az anti-vírus programok.

Az SIIA egy olyan szervezet, melyet a világ néhány vezető, az informatikai üzletágban érdekelt vállalat hívott életre. A szervezet egyik divíziója az ún. anti-piracy csoprt, mely a kalózmásolatok kereskedésének visszaszorításában érdekelt. A szervezet mögé olyan nevek sorakoztak fel, mint az IBM, az Intel, a Novell, a Sun, az AOL, vagy az Adobe. Az SIIA a tavalyi év során alaposan feltérképezte a feketepiacot. Ennek során készített felmérésük szerint az eladásra kínált szoftverek negyedét játékprogramok képezik. Majdnem ugyanilyen arányban vannak jelen a másolt operációs rendszerek, a harmadik legnagyobb csoportot pedig az anti-vírus rendszerek jelentik.

A jelentés kritikát is megfogalmaz azokkal az internetes kereskedőkkel szemben, akik megtűrik a kalózszoftverekkel való üzérkedést. A tranzakciók jó része ugyanis az eBay-en, és hasonló portálokon keresztül megy végbe. A probléma gyökere abban rejlik, hogy egyik internetes piactér sem meri meglépni ezen kereskedők kitiltását a forgalom visszaesésétől félve.


A legkeresettebb kalózmásolatok a világhálón a felhasználói programok köréből:

1. McAfee VirusScan

2. Symantec Norton Anti-Virus

3. McAfee Internet Security Suite

4. Intuit TurboTax

5. Adobe Photoshop

6. Adobe Acrobat

7. Intuit Quicken Home and Business

8. Symantec Norton pcAnywhere

9. Symantec Norton Ghost

10. Adobe Creative Suite
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja