Az EA megreformálja a mobil játékokat?

2008. május 31.
2.8681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Tegye fel a kezét az, aki hitte volna 6-7 évvel ezelőtt, hogy a mobiltelefonok ilyen ütemben fognak fejlődni és gyakorlatilag minden multimédiás szerepet be tudnak tölteni.

Manapság már nem divat a discman, ott a telefon mp3 lejátszója. Nem hurcolunk hordozható televízió készülékeket, hiszen az újabb kütyükkel már TV-t is nézhetünk. A mai készülékek valóban rengeteg mindent tudnak és ne feledjük, hogy egyre népszerűbb játékplatform is egyben.

Szinte minden nagyobb konzolos cég ad már ki mobil verziókat a legnagyobb brand-jeikből. A Capcom (Devil May Cry, Street Fighter), a UbiSoft (Splinter Cell, Assassin's Creed), a Sega (Sonic The Hedgehog, The Club) és még napestig sorolhatnám, mégis a legnagyobb nevek ebben a szakmában a független, kimondottan telefonokra fejlesztő stúdiók, mint a Gameloft, a Fishlabs, vagy Glu.

Az Electronic Arts is egyre nagyobb figyelmet fordít a mobilos piacra, melynek köszönhetően rendre érkeznek a nagyobb címek mobilos átiratai (Boom Blox, Fifa, Burnout, Need For Speed, The Sims). Vajon hogyan lehetne ezeket a játékokat még izgalmasabbá és élvezetesebbé varázsolni? Az EA erre máris tudja a választ.

Az amerikai játékóriás a tegnapi BREW 2008 SHOW-n bejelentette, hogy a jövőben olyan mobil játékokat szeretnének fejleszteni, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy akció közben is tudjanak beszélgetni, egymással, akár szimplán hangban, vagy akár a videóhívásokhoz hasonlatosan mozgókép formájában is.

"Képzeld el, hogy használod a beépített kamerádat, miközben játszol és látod az ellefeledet. Vagy gondolj bele, hogy milyen lenne egy online Tetris-t játszani olyan formában, hogy mialatt pakolgatjátok az alakzatokat, tudtok társalogni egymással."

"Képzeld el azt, hogy miközben játszol, a saját zenéidet hallgathatod az akció alatt..." Hát nem bámulatos? Olyan funkciókról beszélgetünk itt, amelyek még az otthoni, irdatlanul nagy teljesítményű konzolokon is újkeletűnek számítanak és már ott tartunk, hogy a nem is olyan rég még csak SMS írásra és telefonálásra alkalmas, monkróm kijelzős eszközök mostanra szinte minden olyan funkciót nyújtani képesek, amiket mondjuk egy Xbox 360, vagy egy PlayStation 3. A grafikai színvonalat leszámítva, természetesen.

Egyelőre nem tudni, hogy mi sül ki a nagy tervekből, de biztosan hatalmas sikere lenne, hiszen a mobilos játékpiac napról-napra növekszik és a felhasználók legtöbbjének már most alkalmas mobil készüléke van a fentebb tárgyalt funkciók kihasználásához. Várjuk sok szeretettel. A fejlődés útjába semmi sem állhat, mi ezt egy cseppet sem bánjuk.
5 hozzászólás

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 4 napja

vaze ez nagyon naspa

meglepődött smiley

válasz erre

FutuRetrO

16 éve, 4 hónapja és 13 napja

Vendég írta:
en gondoltam h itt EA jatekokat lehet letolteni......nem tudja senki holl lehet anelkul h fizessek???meglepődött smiley
Használd a Google-t, jó barát. kacsintó smiley Bármit beszerezhetsz ingyen, ha ügyesen keresel. kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 14 napja

en gondoltam h itt EA jatekokat lehet letolteni......nem tudja senki holl lehet anelkul h fizessek???meglepődött smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 2 hónapja és 12 napja

Igen, igen a telefonok mindenre jók, csak telefonálásra nem. Hangyaméretű billenytűk 6x nyomod akkor "G" betű ha 5x akkor "F". Napfény hatására a csoda LCD képernyő olvashatatlan. Odaadnám az egész netes töltikézős, fényképezős, zenés, Mickey egér méretű műanyag gyufáskatulyás törzszülötett egy normális méretű mobilért amin csak telefonálni szeretnék. Nem kell rá túlélőkés, láncfűrész, körömvágó olló, tűzszerszám sem, csak a telo része érdekelne.
De ilyen készülék sajnos nem kapható, vegyek helyett 1 GB-os memóriával felszerelt 3G multimédiás, navigációs izét, amin lehet telefonálni is. röhögő smiley

válasz erre

iNferNaL

17 éve, 2 hónapja és 12 napja

Durva lenne, apa nekem nem PC kell karácsonyra, hanem egy Mobiltelefon!röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja