Az EA árajánlatot tett a Take-Two megvásárlására

2008. február 25.
1.6911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Két milliárd amerikai dollárt ajánlott fel az Electronic Arts a Grand Theft Auto licensz birtokosáért, a Take-Two nemet mondott az üzletre.

A vételi ajánlat már korábban megtörtént, az összeg viszont csak a mögöttünk lévő hétvégén került nyilvánosságra, miután a Take-Two visszautasította, és komolytalannak minősítette az ajánlatot. Mindenesetre a cég részvényei szárnyalásnak indultak az utóbbi néhány napban.

A felvásárolni kivánt vállalat elnöke, Strauss Zelnick egyrészt méltatlannak nevezte a részvényekért felkínált összeget, másrészt pedig értetlenül áll a vételi szándék előtt, ahogy mondta, az Electronic Arts a lehető legkevésbé esélyes időpontban, vagyis a GTA IV debütálása előtt próbálkozik a leánykéréssel, melynek bemutatkozása mérföldkőnek számít a kiadó életében. Az EA tehát lyukra szaladt, azonban továbbra is fenntartják vételi szándékukat, és később minden bizonnyal újabb ajánlattal állnak majd elő. Nem tudni pontosan, talán színjáték lehet az eset, senki nem gondolhatja komolyan, hogy ebben az időpontban, egy ilyen fontos megjelenés előtt a Take-Two rábólintson az ajánlatra. Mindenesetre a cég részvényárai igencsak megugrottak.....

Ez az eset is jól példázza, milyen ütemben hatnak a globalizációs folyamatok a játékiparra. Amikor egy GTA kaliberű játékot kiadni készülő cég is szóba kerül felvásárlási célpont, az már igencsak elgondolkodtató. A fúziók és felvásárlások végett rövid időn belül néhány óriáscég maradhat csak rövid időn belül, és a kisebb kiadók eltűnhetnek a színről.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja