Az azonosító nélküli e-maileket a Microsoft rendszere spamnek fogja jelölni

2005. június 25.
1.6791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft Hotmail és MSN rendszerei a küldő személyazonosságát igazoló adatrészletek nélkül érkezett e-maileket novembertől külön jelzéssel fogja ellátni, és spamként jelöli.

A vállalat technológiai és biztonsági vezetője, Craig Spiezle szerint Microsoft a lépéssel saját "Sender ID" küldő-azonosító technológiájának elterjedését is szeretné elősegíteni. A Sender ID-t arra fejlesztették ki, hogy biztosítsa a küldő adatainak valódiságát, például azt, hogy a megadott küldő szerver valóban létezik-e.

A Microsoft szerint rendszereikben az e-mailek 90 százaléka spam, így igen fontos a nemkívánatos küldemények visszaszorítása. A Sender ID kritikusai szerint a Microsoft technológiáját is tartalmazó megoldás korántsem tekinthető elterjedt, szabványszerű megoldásnak, és számos hibája is van. Mindemellett több hasonló megoldás is létezik, mint például a Yahoo DomainKeys rendszere, mely hasonló célból került kifejlesztésre. Míg a megoldás kritikusai túl gyorsnak tartják a Sender ID bevezetését, a spam elleni harc fontosságát nem vitatják.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja