Az ASUSTeK megkezdte az ATI alapú grafikus kártyák szállítását

2003. október 04.
2.2111
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A tajvani alaplapgyártó óriás ASUSTeK Computer hivatalosan is bejelentette az ATI Technologies grafikus processzorokra épülő videókártyák kiadását.

A társaság korábban csak nVidia grafikus chipeket alkalmazott megoldásaiban. Mint Jonathan Tseng, az ASUSTeK elnökhelyettese elmondta, a társaság új ATI alapú grafikus kártyái a Radeon 9800XT és Radeon 9600XT chipekre épülnek. "Az ASUSTeK örömmel jelenti be ezen új megoldásokat" - mondta a vezető.

Az ASUSTeK riválisai a társaság lépése nyomán azt remélik, hogy a jövőben szabadabban választhatják majd meg az alkalmazni kívánt grafikus processzorokat, és nem kell mindenképpen az egyik vagy másik oldalra állniuk. Az ASUSTeK nVidia és ATI megoldásokat is tartalmazó kettős termékpalettája nem csak a társaság számára hoz létre új piacot, de más gyártók számára is megkönnyíti a két vezető GPU-gyártó termékeinek együttes alkalmazását.

Ez a szélesebb felhasználói rétegek megcélzása mellett erőteljesebb árversenyhez is vezethet mind a grafikus chipek gyártói között, mind pedig a videókártyák piacán.

Az nVidia vezetői már régóta tudtak az ASUSTeK tervéről, és teljes mértékben meg is értették azt. Éppen ezért a két cég kapcsolata nem is romlott meg a lépés kapcsán. Huang Jen-hsun, az nVidia elnök-vezérigazgatója a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy jó dolog az alaplap- és videókártya gyártók számára, ha szabadon kiválaszthatják azokat a komponenseket, amelyeket alkalmazni szeretnének.

Az ATI tajvani részlegének vezetői szerint a társaság szintén nyitott partnereinek igényei felé, és a cég nem kíván beleszólni a megrendelők üzleti döntéseibe. A kanadai gyártó 2001-ben tette - ismét - lehetővé a videókártya gyártók számára a társaság grafikus chipjeinek alkalmazását, és ezzel egy időben fokozatosan felhagyott a videókártyák készítésével.

Az ATI "táborhoz" tartozó Gigabyte Technology a közelmúltban megrendezett Computex Taipei kiállításon mutatott be nVidia-megoldásokat, de ezek a társaság szerint OEM megrendelők számára készülnek. A piacvezető Micro-Star International (MSI) a hírek szerint egyelőre nem tervez ATI chipeket alkalmazni, bár OEM partnereknek szállított videókártyákat a társaság is gyárt ATI GPU-val.

Kapcsolódó linkek:
AsusTek
ATI Technologies
16 hozzászólás

Braddock

13 éve, 2 hónapja és 3 napja

Shade írta:
A radeon a nyerő, az is volt, az is maradt és az is fog maradni röhögő smiley
Egyenlőre!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 3 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

13 éve, 4 hónapja és 15 napja

A radeon a nyerő, az is volt, az is maradt és az is fog maradni röhögő smiley

válasz erre

Kekmedve

13 éve, 4 hónapja és 15 napja

Nvidia vs Ati háborúröhögő smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások