Az Asus piacra dobta dupla GPU-s ARES gyorsítóját

2010. július 10.
2.0461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus egy sajtóközleményen keresztül a napokban hivatalosan is bejelentette a korábban már bemutatott, Asus ARES névre keresztelt csúcskategóriás grafikus gyorsítóját (Asus ARES/2DIS/4GD5 gyári típusjelzés).

Az új videokártya gyakorlatilag két darab ATI Radeon HD 5870-es gyorsító, amik egy egyedi tervezésű nyomtatott áramkörre lettek telepítve, és a gyártó elmondása szerint ennek a különleges kialakításnak köszönhetően az újdonság nem kevesebb, mint 32%-al gyorsabb az Advanced Micro Devices referencia ATI Radeon HD 5970-es modelljénél.

A videokártya hűtéséről egy egyedi tervezésű, három kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik, amit a mérnökök két darab rézből készített hűtőbordával (mindegyik GPU-hoz egy) vérteztek fel, és mindegyikhez négy darab 8 milliméteres hővezető cső kapcsolódik, míg a folyamatos légáramlásról egy 100 milliméteres, nagy teljesítményű ventilátor gondoskodik.

Az Asus ARES két darab 40nm-es gyártástechnológiával előállított Cypress grafikus feldolgozóval van felvértezve, amik egyenként 1600 darab Stream processzort, 80 darab textúrázó egységet, valamint 128 darab Z/Stencil ROP és 32 darab Color ROP egységgel rendelkeznek, és mindegyikük egy 256bit-es interfészen keresztül 2GB GDDR5 videomemóriát érhet el (összesen 4GB VRAM). A GPU-k sebességét 850MHz-re hangolták be a mérnökök, míg a 2 X 256bit-es GDDR5 memóriarendszer az 1200MHz-es valós frekvencián üzemel (4800MHz-es effektív teljesítmény). A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított DVI, HDMI és DisplayPort kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör ATI CrossFireX csatolófelülete teszi lehetővé.

A működéshez szükséges plusz energiát a grafikus gyorsító két darab nyolctűs és egy hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül nyeri. A videokártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségéből nem hiányzik még az ATI Stream, az ATI PowerPlay, az Accelerated Video Transcoding (AVT), a második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), valamint az Eyefinity technológia sem. Az újdonság mellé a gyártó mellékel még egy Republic of Gamers egeret is. Az Asus ARES már felbukkant az európai webáruházak kínálatában 1112 euró körüli áron.


Az Asus piacra dobta dupla GPU-s ARES gyorsítóját - 2. kép



Az Asus piacra dobta dupla GPU-s ARES gyorsítóját - 3. kép



Az Asus piacra dobta dupla GPU-s ARES gyorsítóját - 4. kép



Az Asus piacra dobta dupla GPU-s ARES gyorsítóját - 5. kép

3 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 2 napja

Mikor meglátom a RoG képet, mindig dobban egyet a ketyegőm, most is így volt ez az Ares-el. Még egy videótesztem láttam róla akkoriban, mikor kijött, és már akkor el voltam ájulva a teljesítményétől, és emlékszem akkoriban még egy 8400GS duruzsolt a gépemben röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 11 hónapja és 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

14 éve, 11 hónapja és 19 napja

Huuu ez aztán odabaszosröhögő smiley
Meg is kérik az árát, ugy látomröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja