Az Asus kínálatában is felbukkant a Radeon HD 5450

2010. február 06.
1.9971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A különböző gyártók jelzését viselő, új fejlesztésű ATI Radeon HD 5450-es grafikus kártyák áradata töretlen lendülettel folytatódik, ezúttal azonban a nagy hírű Asus mutatta be az újdonságra épülő videokártyáját.

A frissen beharangozott gyorsító Asus EAH5450/DI/1GD3(LP) típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és a referencia modellhez hasonlóan természetesen egy alacsony profilú nyomtatott áramkörre épül, így elsősorban a HTPC (Home Theater PC) tulajdonosoknak jelenthet ideális választást.

Az új videokártya hűtéséről, egy egyetlen kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik, ami a különleges kialakításának köszönhetően csökkenti a működés közbeni porlerakódást, ezáltal az élettartalma akár 25%-al hosszabb lehet, mint a hagyományos felépítésű rendszereké.

Az Asus EAH5450/DI/1GD3(LP) 40nm-es Cedar grafikus feldolgozója 8 darab textúrázó egységet és 80 darab stream processzort tartalmaz, a sebességét pedig az előírásos 650MHz-re hangolták a mérnökök. Az 1024MB VRAM-al épített 64bit-es DDR3 memóriarendszer az 400MHz-es frekvencián üzemel, ami 800MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A különféle kijelzőknek egy D-Sub VGA, egy DVI és egy HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget.

A gyorsítókártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségéből nem hiányzik még az ATI Stream, a második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), valamint az ATI PowerPlay technológia sem. Az új Asus EAH5450/DI/1GD3(LP) várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 11 napja

Ebbe a kártyába most egyedül ami jól hangzik az az ASUS röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja