Az Asus hivatalosan is bejelentette új Eee PC 1201PN netbookját

2010. május 13.
1.9341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a mai napon hivatalosan is bejelentette az eddig csak meg nem erősített híresztelésekből ismert, Asus Eee PC 1201PN típusjelzéssel ellátott netbookját, és a gyártó közleményének köszönhetően immár a pontos technikai paraméterekre is fény derült.

A frissen beharangozott ultrahordozható különlegessége, hogy a tervezők az Intel Atom processzorát az nVidia legújabb generációs ION rendszerével párosították. Az újdonság a kategóriájánál kissé szokatlan méretű, 12,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik.

A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 0,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. A noteszgép hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 296 X 208 X 33,3 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1,46 kilogrammos tömeg párosul. Az új Asus Eee PC 1201PN a fent említett nVidia ION 2 chipkészlet köré épül, és az Intel 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozójával van felvértezve, a DDR2-es memóriarendszere pedig 2GB RAM-ot tartalmaz. A képi megjelenítésért az integrált nVidia G218-as chip felel, aminek köszönhetően az újdonság minden gond nélkül megbirkózik a komolyabb grafikus teljesítményt igénylő feladatokkal, beleértve természetesen az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszását is.

Az adatok tárolásáról egy 250GB-os hagyományos merevlemez, és egy 500GB-os online tárhely gondoskodik. A netbook hálózati rendszerét egy 10/100-as Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth 2.1 adapter alkotja. A külső részen található egy 3 az 1-ben kártyaolvasó, egy D-Sub VGA és egy HDMI, három darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer csatlakozói. A gépet egy előtelepített Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel, és egy hatcellás akkumulátorral szállítja a gyártó, ami a hivatalos adatok alapján nem kevesebb, mint hat óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Asus Eee PC 1201PN várhatóan az elkövetkező hetekben fog megjelenni az európai boltok polcain 499 eurós áron.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 2 napja

Végre valami kis erőt tapasztalok és fejlődést az Asus netbookja terén, sajnos az ár is növekedett, de ez várható volt a teljesítmény fokozódását tekintve.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja