Az Asus hivatalosan is bejelentette az új Eee PC T101MT netbookját

2010. február 17.
1.7791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Asus eddig csak meg nem erősített híresztelésekből megismert, Eee PC T101MT típusjelzésű ultrahordozhatója megjelent a külföldi webáruházak kínálatában, azonban a gyártó a napokban hivatalosan is bejelentette az újdonságot, és a közleményének köszönhetően immár a gép eddig ismeretlen paramétereire is fény derült.

Az új mini noteszgép mobilitására nem lehet panasz, ugyanis mindössze 264 X 181 X 31mm-es méretekkel, valamint alig 1,3kg-os súllyal dicsekedhet.

A netbook egy 10,1 inches szélesvásznú, több érintés kezelésére is alkalmas kijelzővel van felszerelve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) felbontást képes kezelni, a keretében pedig a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 0,3M pixeles változata, valamint egy mikrofon kapott helyet. A speciális kialakításának köszönhetően a képernyő elforgatható, így a gép szükség esetén használható akár tábla PC-ként is. Az Asus Eee PC T101MT az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az Intel legújabb, 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozójával van felvértezve, amit egy 1GB vagy 2GB RAM-al feltöltött DDR2 memóriarendszerrel társítottak. A videorendszert az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus chip alkotja, az adatok tárolásáról pedig egy 160GB-os vagy egy 320GB-os hagyományos merevlemez, és egy 500GB-os online tárhely gondoskodik.

A netbook hálózati rendszerét egy Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul, és egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter alkotja. A külső részen található egy SDXC formátumra is felkészített kártyaolvasó (akár a 2TB-os memóriakártyákat is képes kezelni), egy RJ-45 LAN, három USB 2.0, egy D-Sub VGA, valamint egy fejhallgató és egy mikrofon csatlakozó. Az operációs rendszerek kínálatában a Microsoft legújabb Windows 7 operációs rendszerének Starter Edition, Home Basic és Home Premium változatai szerepelnek. A hivatalos adatok szerint a standard Lithium-Polymer akkumulátor 6,5 órás folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Asus Eee PC T101MT már előrendelhető a nagyobb külföldi webáruházaktól 500 euró körüli áron.

Az Asus hivatalosan is bejelentette az új Eee PC T101MT netbookját - 2. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja