Az Asus bemutatta új Eee PC 1215N netbookját

2010. június 30.
2.7681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a napokban újabb netbookjáról rántotta le a leplet.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság Asus Eee PC 1215N típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és különlegessége, hogy már az Intel legújabb dupla magos Atom processzorával van tervezve, ami mellé az nVidia második generációs ION rendszerét társították a mérnökök. Az új noteszgép pontos méreteiről és tömegéről a gyártó egyelőre sajnos semmilyen információt nem közölt.

Az ultrahordozható már rendelkezik az nVidia Optimus névre keresztelt technológiájával is, ami az éppen futó alkalmazástól függően képes váltani az integrált grafikus processzor és az nVidia videorendszer között, és ezzel a módszerrel jelentősen hosszabb akkumulátor üzemidő érhető el. A gép egy 12,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as natív felbontást képes kezelni. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már jól megszokott webkamera, valamint a mikrofon sem. Az Asus Eee PC 1215N a fent említett Intel központi feldolgozó 1,80GHz-es Atom N525-ös változatával van felvértezve, ami mellé egy 1GB RAM-al feltöltött memóriarendszer párosul. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus chip, és az nVidia GT218-as GPU felel, az adatok tárolásáról pedig egy 250GB-os vagy egy 320GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, amiket egy 500GB tárolókapacitású online tárhely egészít ki.

A netbook hálózati rendszerét egy 10/100-as Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth 3.0 adapter alkotja. A külső csatlakozási lehetőségek sajnos még nem ismertek, annyit viszont mindenesetre már tudni, hogy a gép fel van szerelve a legújabb generációs USB 3.0 portokkal is. Az új Asus Eee PC 1215N várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre még nincs információ, de egyes források szerint 500$ feletti áron lesz beszerezhető.


Az Asus bemutatta új Eee PC 1215N netbookját - 2. kép

2 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 11 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

DNS

14 éve, 11 hónapja és 8 napja

Érdekes megoldás ez a GPU-váltás, de hasznosnak látszik.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja